Haberler

Tuna Nehrinde Boğulan Türk Gencin Cesedi Bulundu

Avusturya'nın başkenti Viyana'ya 3 aylığına staj yapmak üzere gelen Türk genci 20 yaşındaki İsa Soner Kocakoç, serinlemek için girdiği Tuna nehrinde boğularak can verdi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'ya 3 aylığına staj yapmak üzere gelen Türk genci 20 yaşındaki İsa Soner Kocakoç, serinlemek için girdiği Tuna nehrinde boğularak can verdi.

Düzce Üniversitesi Teknik Fakültesi, Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü mezunu olan İsa Soner Kocakoç, Staj için geldiği Avusturya'nın başkenti Viyana'da dün öğle saatlerinde 3 arkadaşı ile birlikte Tuna nehri kıyısına geldi. Bir süre sonra serinlemek için nehre giden gençlerden Karakoç, arkadaşlarının gözleri önünde suya battı. Erasmus kapsamında Viyana'ya geldiği öğrenilen Kocakoç'un bir gün sonra cansız bedeni sudan çıkarıldı. Tüm çabalarına rağmen Kocakoç'u kurtaramadığını belirten arkadaşı Ahmet S, olayı şöyle anlattı:

"4 arkadaş Tuna nehrine geldik. Niyetimiz burada bir bot kiralayıp dolaşmaktı. Fakat kiralık bot bulamayınca yüzmek istedik. Yüzerek karşıya geçebilir miyiz diye düşündük ve yüzmeye başladık. Yarı yolda Sonar bana 'Geri dönelim' dedi ve geri yüzmeye başladık. Bir kaç kulaç attıktan sonra arkadaşımın arkada çırpınmaya başladığını gördüm. Yardım etmek istedim. Kolundan tutup çekmeye başladım ama ikimiz de dibe doğru batmaya başladık. Ben iki kulaç mesafe öne atladım ve avazım çıktığı kadar bağırmaya başladım. Benim yardım çağrılarım karşısında sağ olsun buradaki insanlar suya atladılar. Bana yardıma gelenleri arkadaşıma yönlendirdim ama 2 saniye içinde Soner gözden kaybolmuştu. Kurtarma ekiplerine haber verdik. Ancak bir gün sonra cansız cesedine ulaşabildik. Biz Erasmus gurubundan staj hareketliliği kapsamında Viyana'ya geldik. Soner ile burada aynı yurtta kaldığımdan dolayı tanıştım. "

CENAZENİN YANINDA PİKNİK YAPIP YÜZDÜLER

1971 Ünye doğumlu olan Kocakoç'un cenazesi Tuna nehri kenarında bekletilirken etraftakilerin hiç bir şey olmamış gibi eğlenmelerine ve yüzmelerine devam ettikleri gözlendi. Viyana Demirel Cenaze Firmasının sahibi Ramazan Demirel cenazenin önce uçak ile Samsun- Çarşamba'ya oradan da karayolu ile memleketi olan Ordu'nun Ünye ilçesine götüreleceğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title