Haberler

Tümsiad Toplantısı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecine ilişkin olarak, "Zor olanı da inşallah milletimizin desteği, duası ve sevgisiyle başaracağız" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecine ilişkin olarak, "Zor olanı da inşallah milletimizin desteği, duası ve sevgisiyle başaracağız" dedi.

Bakanlar Mehdi Eker ve Faruk Çelik, çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere akşam saatlerinde geldikleri Şanlıurfa'da, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (TÜMSİAD) toplantısına katıldı.

Bakan Mehdi Eker, burada yaptığı konuşmada, büyük bir Türkiye'yi, ülkede yaşanan bütün etnik unsurlarla birlikte inşa etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Türkiye'de geçmişte yapılan hataları demokratikleşme, sivilleşme, birlik ve beraberlik projeleri ile geride bırakmak istediklerini anlatan Eker, çözüm sürecine ilişkin şunları kaydetti:

"Yaşadığımız günlerdeki süreç böyle bir süreçtir. Biz Sayın Başbakanımızın ifadesiyle 'zor olana talibiz, kolay olana değil'. Zor olanı da inşallah milletimizin desteği, duası ve sevgisiyle başaracağız. Bunu gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz. Burada da milletimizden büyük destek aldığımızı görüyoruz. İnşallah Türkiye, bu sıkıntısını da çözmüş olarak geleceğe doğru emin adımlarla yürüyecektir."

-Bakan Faruk Çelik'in konuşması-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Türkiye'de, güzel gelişmelerin olduğunu, ülkenin normalleştiğini söyledi.

Türkiye'nin, normalleşme süreci öncesinde ciddi sıkıntı ve problemler yaşadığını dile getiren Çelik, buna karşın ülkenin her geçen gün daha da demokratikleştiğini belirtti.

Bakan Çelik, "Türkiye sorunlarını çözme konusundaki iradesini her alanda ortaya koyuyor. Yaşanan bu süreçler neticesinde Türkiye, kendi içindeki olumsuzlukları bertaraf edecek, hızına hız katacaktır" dedi.

Türkiye'nin ihracat, büyüme, enflasyon, yoksulluğun azaltılması ve faiz konusunda ciddi mesafeler aldığını anlatan Çelik, ülkeyi daha güzel gelişmelerin beklediğini kaydetti.

-"4 yılda 4 milyon istihdam"-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, AK Parti Hükümeti'nin istihdama büyük önem verdiğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz için istihdamın ne derece önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz. 4 yılda 4 milyon istihdam gerçekleştirdik. Uluslararası tüm toplantılarda, 'Türkiye, bu kriz döneminde 4 yılda 4 milyon istihdamı nasıl gerçekleştirdi' diye bunu bizlere açık bir şekilde övgüyle ifade ediyorlar. İşte istihdam önemli olduğu için, 'neler yapabiliriz' konusundaki çalışmalarımızı tamamladık. Sayın Başbakanımıza da bunu arz ettik. Bu konuda yasal bir düzenlemeyi inşallah önümüzdeki günlerde Meclis'e sevk etmiş olacağız veya herhangi bir kanuna ilave ederek bu düzenlemeyi yasalaştıracağız. İstihdam anlamında bir teşviki de içinde barındıran düzenleme inşallah yürürlüğe girmiş olacak. Amacımız 5084'e (49 ilin faydalandığı teşvik yasası) göre yatırım yapanların şevkinin artması, onların heyecanla çalışmalarına devam etmelerini, daha çok istihdam sağlamaları konusunda bize düşen görevi yerine getirmek. İnşallah bunu çok kısa sürede yerine getirmiş olacağız."

Toplantıya, Vali Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu ile TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert ile davetliler katıldı.

Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş

Yayıncı: Tarkan Demir - ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Faruk Çelik Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title