Haberler

Tüm Uğraşlar İş Güvenliği İçin

Trabzon’un Çukurçayır Mahallesi’nde Trabzon’da ilk kez denenin bir yöntemle yaklaşık 50 metre yükseklikteki binanın çatısına vinç yardımıyla 3 buçuk ton ağırlığında aydınlatma çatısı yerleştirildi.

Trabzon'un Çukurçayır Mahallesi'nde Trabzon'da ilk kez denenin bir yöntemle yaklaşık 50 metre yükseklikteki binanın çatısına vinç yardımıyla 3 buçuk ton ağırlığında aydınlatma çatısı yerleştirildi.

İş güvenliği açısından yerde imal edilen aydınlatma çatısı hiçbir aksama yaşanmadan başarılı bir şekilde binanın 17. katına yerleştirildi.

İlk kez denedikleri bu yöntemde başarı sağladıklarını ifade eden Gözaydın Demirciliğin sahibi Memiş Gözaydın, diğer binalara da aynı yöntemi uygulayacaklarını belirterek, "Gökdelenin aydınlatma çatısını iş güvenliği nedeniyle yerde yapma gereğini duyduk daha pratik olur diye. Yaklaşık 3 buçuk ton ağırlığında sırtı cam kaplı metal bir yapı. İş güvenliği açısından bunu çatıda yapmak zordu. İş güvenliği açısından da daha garantili olur diye yerde yapmayı uygun gördük. Vinçle kaldırma imkanımız var bunu denemek istedik eğer olursa diğer binaların çatısını da aynı yapmayı düşünüyoruz. Binanın tepe yüksekliği 47 metre ancak malzemeyi koyabilmek için vincimiz 70 metreye ulaşmak durumunda. Şu ana kadar böyle bir deneme yapmadık. Bunu kimsenin bu şekilde deneyeceğini tahmin etmiyoruz. Kendi kafamıza göre yapmadık bunu uzmanların görüşler alınarak bu yola baş vurduk. Bu merdiven boşluğunun aydınlatmasıdır. Bir buçuk ton civarında cam kullandık toplam ağırlığı 3 buçuk ton" diye konuştu.

Gözaydın, aydınlatma çatısını yerde 5 günde yaptıklarını çatıda yapmaları durumunda ise 25-30 günü bulabileceğini sözlerine ekledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çukurçayır Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title