Haberler

Tüketicilerin Bankalara Borcu 60 Milyar Ytl'yi Aştı

Tüketici Kredisi Faizlerinde Yaşanan Artışa Rağmen, İç Talebin De Önemli Bir Göstergesi Olan Tüketici Kredilerindeki Büyüme Sürüyor.

Tüketici kredisi faiz oranlardında geçen ay başlayan artışa rağmen, iç talebin önemli göstergesi olan tüketicilerin bankalara olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarındaki büyüme eğilimi tüm hızıyla sürüyor. Geçen hafta 516 milyon YTL daha büyüyen söz konusu borçlar 60 milyarn YTL sınırını da aştı.

Merkez Bankası'nın verilerine göre geçen hafta, tüketici kredileri büyük ölçüde konut kredilerinden kaynaklanmak üzere 527.2 milyon YTL daha artarak 41 milyar 213 milyon YTL'ye kadar yükseldi. Tüketici kredilerinin en büyük kalemini oluşturan konut kredileri söz konusu hafta 330 milyon YTL'lik bir artışla 19 milyar 947 milyon YTL'ye kadar çıktı. Taşıt kredileri ise 61 milyar YTL daha büyüyerek 6 milyar 851 milyon YTL'ye yükseldi. Diğer nedenlerle alınan tüketici kredileri ise 146 milyon YTL artarak 14 milyar 415 milyon YTL oldu.

Tüketicilerin bankalara olan kredi kartı borçları ise söz konusu hafta 11 milyon YTL azalarak 18 milyar 798 milyon YTL'ye geriledi. Taksitsiz kredi kartı borçlarının 26 milyon YTL artarak 7 milylar 104 milyon YTL'ye yükseldiği geçen hafta, taksitsiz borçlar ise 33 milyon YTL'lik azalmayla 11 milyar 663 milyon YTL'ye indi. Yabancı para cinsinden kredi kartı borçları ise 4 milyon YTL'Lik küçülmeyle 31 milyon YTL'ye geriledi.

Böylece tüketicilerin kredi kartı ve tüketici kredileri nedeniyle bankalara olan borçlarının toplam tutarı geçen hafta 516 milyon YTL'lik artışla 60 milyar 12 milyon YTL'lik bir büyüklüge ulaştı.

Tüketici kredilerindeki gelişme piyasalarda yaşanan son gelişmelerin iç talep üzerinde henüz olumsuz bir etkide bulunmadığına işaret ediyor.

Bu arada bankaların batık durumdaki tüketici kredileri 7 milyon YTL azalarak 258 milyona inerken, batık kredi kartı alacakları ise 5 milyon YTL daha artarak 1 milyar 599 milyon YTL'ye çıktı.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title