Haberler

Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Mecliste

DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, Tüketicinin Sağlık ve Güvenliği ile Ekonomik Çıkarlarını Koruması Amacıyla Kurulan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin Taşrada Tanınmaması ile İlgili Olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın Yanıtlaması İstemiyle Soru Önergesi Verdi.

DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruması amacıyla kurulan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin taşrada tanınmaması ile ilgili olarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

DSP İstanbul Milletvekili Mert, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin özellikle taşra bölgelerde duyulmamasını soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı. Kamu yararına uygun olarak tüketicinin sağlık ve güvenliği ile ekonomik çıkarlarını koruyucu, aydınlatıcı, eğitici, zararlarını tazmin edici, çevresel tehlikelerden korunmasını sağlayıcı önlemleri almasını sağlayan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin taşrada tanınmadığının ortaya çıktığını belirten Mert, Sanayi ve Ticaret Bakanı Çağlayan'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

-HEYET ETKİN KULLANILIYOR MU?-

Heyetin taşrada tanıtımının yapılıp yapılmadığını soran Mert, bu konuda çalışmaların ne durumda olduğunun yanıtlanmasını istedi. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'nin kanunda belirtilen görevlerini yerine getirmekte ne kadar etkin olduğunu da soran Mert, personel sayısının yeterli düzeyde olup olmadığının da yanıtını istedi. Mert, Bakan Çağlayan'a Heyetin daha etkin hizmet verebilmesi için Kaymakamlıkların görevlendirmesi yerine Bakanlığa bağlı bulunması şeklinde bin yapılanma düşünüp düşünmediğini de sordu.

-792 YTL'YE KADAR OLAN SORUNLAR TÜKETİCİ HEYETİNDE-

Taraflardan biri tüketici olan sorunlarda bakmakla yetkili oldukları ürün ya da hizmetin maddi üst sınır değeri, 792 YTL'ye varan konular Tüketici Hakem Heyetleri tarafından bakılıyor. Büyükşehirlerde kurulu bulunan Merkez İlçe Hakem Heyetlerinin bakmakla yükümlü olduğu rakam üst sınırı ise 2 bin 67 YTL.(ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title