Haberler

Tüketici Örgütlerinden Türk Telekom'a Yeni Tarife Uyarısı

Tüketiciler Birliği, Türk Telekom'un Yeni Hazırladığı Tarifelerin Telekomünikasyon Kurulu'na Gönderilmesini Değerlendirerek, "Tarifelerin Onaylanmasından Önce, Telekomünikasyon Kurulu Tüketicinin Görüş ve Onayını Almak Zorundadır" Açıklamasını Yaptı.

Tüketiciler Birliği, Türk Telekom'un yeni hazırladığı tarifelerin Telekomünikasyon Kurulu'na gönderilmesini değerlendirerek, "Tarifelerin onaylanmasından önce, Telekomünikasyon Kurulu tüketicinin görüş ve onayını almak zorundadır" açıklamasını yaptı.

Tüketiciler Birliği Genel Başkan Vekili Üstün Bol, Türk Telekom'un 1 Mart 2007 tarihinde yürürlüğe giren tarifesinin, Danıştay 13. Dairesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararıyla birlikte askıya alındığını anımsattı. Bol, basında Türk Telekom'un yeni bir tarife hazırlayarak, yürütmesi durdurulan tarife yerine geçerli olmak üzere, onay için Telekomünikasyon Kurulu'na yeni tarife gönderdiği yönünde haberler çıktığını söyledi. Bol, Telekomünikasyon Kurumu'nun Telsiz Kanunu ile Telgraf ve Telefon Kanunu'nda yer alan görevleri arasında "Tüketici menfaatlerinin korunması için gerekli tedbirleri ve tarafların görüşlerini bildirmesine imkan verebilecek tedbirleri almak" zorunda olduğunu ifade etti.

Bol, 19 milyon tüketiciyi ilgilendiren tarife onay işleminin ilgililerinden birinin de "tüketici" olduğunu vurgulayarak, Telekomünikasyon Kurulu'nun, yeni tarife hakkında karar verirken, tüketicinin de görüşlerine başvurmak zorunda olduğunu dile getirdi. Bol, söz konusu durumun aksi tutumunda Tüketiciler Birliği tarafından ilgili kamu görevlileri hakkında yargıya başvurulacağını belirtti.

TÜDER'DEN TÜK TELEKOM'A AÇIK MEKTUP

Tüketiciler Derneği (TÜDER), Telekomünikasyon Kurumu'na ve Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany'e "açık mektup" ile çağrıda bulundu. Açıklamada, Danıştay tarafından yürütmesi durdurulan tarifeler konusu hatırlatılarak, Türk Telekom'dan tarifelerdeki yaşanan sıkıntıları giderecek yeni fiyat politikaları bekledikleri dile getirildi. Ayrıca Telekomünikasyon Kurumu'nun üzerine düşen görevi yerine getirmesi istendi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tüketiciler arasında çıkmasına sebep olan fırtınayı dindirecek, uzun zamandır beklediğimiz daha ucuz ADSL erişim ücretlerini, eski aboneleri de kapsayacak şekilde yaz fırtınasındaki rakamlara çekecek ve yaşanan sorunlara gerçekten çözüm getirecek indirimi gerçekleştirmenizi ve kampanya bitiş tarihi olan 31 Ağustosta Tüketici örgütleriyle basın önünde müjdelemenizi bekliyoruz."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title