Haberler

Tüketici Dernekleri Hem Memnun Hem Endişeli

TÜDEF Genel Başkanı Yılmaz." Tüketicinin korunması konusunda ilerlemeler kaydedildi."

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, Türkiye'de tüketicinin korunması konusunda ilerlemelerin kaydedildiğini belirterek, "Tüketici örgütleri olarak bunu görüyoruz. Bu konuda tespitlerimiz var" dedi.

Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın açıkladığı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik öngören Yasa Taslağı'na ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de tüketicinin korunması konusunda ilerleme kaydedildiğini belirten Yılmaz, tüketici örgütleri olarak bunu gördüklerini ve bu konuda tespitleri olduğunu dile getirdi.

Tüketicilerin, genel olarak özellikle bankacılık hizmetlerinde mağdur edildiğini savunan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Devlet, ülke ekonomisiyle tüketici hakları konusunda bir tercihte bulunurken ülke ekonomisinden yana tercih alıyor. Tüketiciler, 60'ın üzerindeki kesintilere karşı yeterince korunduğuna ilişkin bir güven duymuyor. Tüketiciler bu konuda kaygı duyuyor. Taslağın yapılmasından dolayı memnunuz ama "ama"larımız, kaygılarımız var. Bunlardan birisi finans sektöründeki komisyonlarla ilgili."

"Ücretsiz kredi kartı beklentileri karşılamadı"

Kredi kartlarından alınan yıllık aidatların, haksız bir uygulama olduğunu düşündüklerini ifade eden Yılmaz, "Ücretsiz kredi kartı alternatifi olarak ücretsiz bir kartın sunulması, tüketicinin beklentilerine yanıt vermemiştir. Çünkü yasanın tanımlar bölümünde kredi kartının tanımı ve işlevi belirtilmiştir. Hiçbir ücreti olmayan kartların ne tür işlevleri olacağı konusunda bilgi sahibi değiliz. Bugünkü kredi kartının sunduğu hizmetleri bana veriyorsa mesele yok. Kredi kartının işlevi bellidir. Bunlardan dolayı ücret alınması hakkaniyete aykırıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Tüketicilere yeni cayma hakları getirilmesi ve mevcut cayma haklarının arttırılması hususlarında da değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, "Kuşkusuz cayma hakkı önemli bir hak. Ama sözleşmelere tüketicinin şerh koyma şartını daha da önemsiyoruz" dedi.

Yılmaz, söz konusu Taslağın, TBMM'ye sevk edildiğinde yeniden düzenlenmesi gerektiğini savunarak, "Bize sunulan hizmetin bir karşılığı varsa, onlardan bir yardım beklemiyoruz. Biz, bu ilişkinin hakkaniyet ölçüsü içinde, hukuka uygun olarak yürütülmesini istiyoruz. Önemli olan taraflar arasında dengenin sağlanmasıdır" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Sıtkı Yılmaz Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title