Haberler

Tukaş ve Hektaş Yönetim Kurulu Başkanı Karadağ:

Nihat Karadağ, Sektörün En Büyük Sorunu Olan Rekolte Kaybının Azaltılabilmesi ve Verimliliğin Yükseltilebilmesi İçin Sanayici ve Çiftçinin Birlikte Çalışması Gerektiğini Bildirdi

Tukaş ve Hektaş Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karadağ, sektörün en büyük sorunu olan rekolte kaybının azaltılabilmesi ve verimliliğin yükseltilebilmesi için sanayici ve çiftçinin birlikte çalışması gerektiğini bildirdi.

     Şirketten yapılan yazılı açıklamada, gıda sektöründe faaliyet gösteren şirketin kontrollü tarım sistemi politikası kapsamında birlikte çalışılan çiftçilere bitki koruma konusunda eğitim verildi.      Tukaş'ın Torbalı ve Manyas fabrikalarında verilen ve yaklaşık 200 çiftçinin katıldığı eğitimlerde domates ve turşuluk salatalık üreticilerine yönelik olarak güvenli gıda çerçevesinde zararlı, hastalık ve yabancı otlarla mücadelede dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi ve pratik eğitim amacıyla seminerler verildi.

     Açıklamada Tukaş ve Hektaş şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Karadağ'ın tarıma dayalı gıda sektöründe rekoltenin önemine dikkat çektiği açıklamalarına da yer verildi.

     2010 yılında sektörde yaşanan temel sorunun rekolte düşüklüğü olduğunu belirten Karadağ, kuraklık ve olumsuz hava koşullarının yanı sıra dünya genelinde görülen domates güvesi ve mildiyö hastalığı nedeniyle geçen yıl domates üretiminde büyük boyutlarda verim kaybı yaşandığını hatırlattı.

     Karadağ, domates ekim alanlarının da azalmasıyla birlikte salçalık domates rekoltesinin, geçtiğimiz yıla göre dünya genelinde yüzde 14, Türkiye'de ise yüzde 31 oranında düştüğünü, buna bağlı olarak, Türkiye'de 2010 yılında salçalık domates rekoltesinin 1,25 milyon ton olduğunu, yaklaşık 200 bin ton civarında da domates salçası üretildiğini kaydetti.

     Salatalıkta da mildiyö hastalığının olumsuz etkileri nedeniyle geçtiğimiz yıllara göre rekoltenin düştüğünü aktaran Karadağ, 'Rekolte kaybı, hem salça ve turşu üreticilerini hem de bu ürünleri yetiştiren çiftçileri olumsuz yönde etkilemiştir. Çiftçilerimizin teknik bilgi ve uygulama alanlarında desteklenerek, ürün verim ve kalitesini yükseltmeye yönelik bu faaliyetler sürdürülmeye devam edecek, çiftçilerimizin her alanda yanında olunacaktır' ifadelerini kullandı.

     Karadağ, sektörün en büyük sorunu olan rekolte kaybının azaltılabilmesi ve verimliliğin yükseltilebilmesi için sanayici ve çiftçinin birlikte çalışması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

     'Gelecek yıl tarla verimliğini ve çiftçilerden tedarik ettiğimiz tarımsal hammaddelerin kalitesini yükseltmek için Tukaş ve Hektaş işbirliğiyle çiftçilere eğitim verilmesi projesi hayata geçirilmiştir. Eğitim, domateste ve salatalıkta rekolteyi düşüren zararlılar ve hastalıklarla mücadele etme yöntemleri konusunda çiftçilerin bilgilendirilmesi ve zirai mücadele uygulamalarının gösterilmesini kapsamaktadır. Bu amaçla, Tukaş?ın Torbalı ve Manyas fabrikalarında kontrollü tarım sistemi kapsamında çalıştığımız çiftçilere eğitim verilmiştir.'

     Karadağ, şirketin 2010 yılında 2 bin 89 hektar tarımsal alanı içeren yaklaşık 106 bin ton tarımsal hammadde tedarik sözleşmesi gerçekleştirdiğini ifade etti.

     (GLC-ÇAL) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title