Haberler

Tüiosb'de Alt Yapı Çalışmaları Başlıyor

Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Kurucu Başkanı Gül Akyürek, bölge ile ilgili yer seçiminin tamamlandığını ve ÇED sürecinin başladığını belirterek, ilk kazmayı 2018 yılı Ocak ayında vurmayı planladıklarını söyledi.

Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Kurucu Başkanı Gül Akyürek, bölge ile ilgili yer seçiminin tamamlandığını ve ÇED sürecinin başladığını belirterek, ilk kazmayı 2018 yılı Ocak ayında vurmayı planladıklarını söyledi.

Mersin Tarımsal Ürün İşletme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin resmen kurulumunu başlatmak üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 'Ara Talimat' tebliğ edildi.

Tarsus ilçesi Kurbanlı köyü sınırları içinde Evci deresi mevkiinde, yüzde 99.8'i hazineye ait arazi üzerine kurulacak olan Mersin Tarımsal Ürün İşletme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin jeolojik zemin etüdü ve ÇED dosyası tamamlandı, ilgili bakanlığın formatı bekleniyor.

Süreçle ilgili yatırımcılarla birlikte düzenlenen toplantıda konuşan TÜİOSB Kurucu Başkanı Gül Akyürek, sürecin oldukça hızlı ilerlediğini belirtti. Bu kapsamda bir çok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Akyürek, "Bakanlık onayını aldık. Müteşebbis heyetimizi oluşturacağız. Bir çok yabancı yatırımcı OSB alanında yer alacak" dedi.

"Ocak ayında alt yapı çalışmaları başlayacak"

Yer seçiminin tamamlandığını ve ÇED sürecinin başladığını söyleyen Akyürek, Türkiye'de kurulan en hızlı OSB'lerden birisi olduklarını belirterek, "Süreç hızlı işliyor. Biz bütün prosedürleri önceden bildiğimiz için çalışmalarımızı hızlandırmıştık. Bu nedenle ocak ayında araziye kazmayı vurmak istiyoruz" diye konuştu.

Mersin Valisi Ali İhsan Su'yu da ziyaret ederek toplantının detaylarını anlatan Akyürek, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte OSB'nin geldiği son nokta ile ilgili sunum yaptı. Akyürek, sürecin hızla devam etmesi için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini belirten Vali Su'ya, bugüne kadar verdikleri destekler ve gençlere gösterdiği yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Tarsus Mersin Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title