Haberler

TÜİK-Termik santrallere 8 ayda 46.77 milyon ton kömür verildi

Güncelleme:

Türkiye genelinde termik santrallere, Ocak-Ağustos döneminde, 32.96 milyon tonu linyit ve 13.81 milyon tonu da taşkömürü olmak üzere, toplam 46 milyon 772 bin ton kömür verildi.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, Ağustos ayında;

taşkömürü teslimatının yüzde 55.7'si termik santrallere, yüzde 14.7'si kok tesislerine, yüzde 10.8'i demir-çelik haricindeki sanayiye yapılırken,

linyit teslimatının yüzde 84.1'i termik santrallere ve yüzde 9.5'i demir-çelik haricindeki sanayiye yapıldı.

Bu dönemde taşkömürü kokunda ise en fazla teslimat yüzde 96.5 ile demir-çelik sanayisine yapıldı.

Linyit üretimi Ağustos ayında 5 milyon 640 bin 910 ton olarak gerçekleşti. Linyit satılabilir üretimi Ağustos'ta aylık bazsda yüzde 5.1 artarken, yıllık bazda yüzde 20.1, Ocak-Ağustos döneminde de yıllık bazda yüzde 22.9 azaldı.

Taşkömürü satılabilir üretimi Ağustos'ta aylık bazda yüzde 16.8, yıllık bazda yüzde 3.6 ve Ocak-Ağustos döneminde yıllık bazda yüzde 18.7 azaldı.

Taşkömürü koku satılabilir üretimi Ağustos ayında 383 bin 640 ton olarak gerçekleşti. Bu üretim aylık bazda yüzde 1.1, yıllık bazda yüzde 3.3 artarken, Ocak-Ağustos döneminde yıllık bazda yüzde 0.7 azaldı.

Taşkömürü ithalatı Ağustos'ta aylık bazda yüzde 31.8 azalırken, yıllık bazda yüzde 1.2 ve Ocak-Ağustos döneminde yıllık bazda yüzde 14 arttı. (Grafik - Tablo)


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title