Haberler

Tüik Manisa Bölge Müdürü Akyol Açıklaması

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Afyonkarahisar'ın yüzde 96,5'lik okuma yazma bilen oranı ile Türkiye'de okuma yazma bilen oranı içerisinde en yüksek 31. il, Ege bölgesinde ise sonuncu il konumunda yer aldığını bildirdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürü Mehmet Akyol, Afyonkarahisar'ın yüzde 96,5'lik okuma yazma bilen oranı ile Türkiye'de okuma yazma bilen oranı içerisinde en yüksek 31. il, Ege bölgesinde ise sonuncu il konumunda yer aldığını bildirdi.

Akyol yaptığı yazılı açıklamada, Ege Bölgesindeki iller arasında okuma-yazma bilen oranın en yüksek olan ilin yüzde 98,1 ile İzmir ve Denizli olduğunu belirtti.

Okuma-yazma bilen oranın en düşük olan ilin ise yüzde 96,5 ile Afyonkarahisar olduğunu aktaran Aktol, "Ege Bölgesi illeri arasında Manisa, Afyonkarahisar ilinden sonra okuma yazma bilen oranı en düşük olan ikinci il durumundadır. 2014 yılında, 2013 yılına göre Kütahya ili hariç tüm Ege Bölgesi illerinde okuma yazma bilen oranı artmıştır" ifadelerini kullandı.

Akyol, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Afyonkarahisar ilinde okuma yazma bilen kişi sayısı 2014 yılında bir önceki yıla göre bin 344 kişi artarak 613 bin 583 kişi olurken, okuma yazma bilen oranı ise yüzde 96,4'ten yüzde 96,5'e yükselmiştir. Afyonkarahisar, yüzde 96,5'lik okuma yazma bilen oranı ile Türkiye'de okuma yazma bilen oranı en yüksek 31. il, Ege Bölgesinde sonuncu il konumundadır. Afyonkarahisar ilçeler6i arasında ise okuma yazma bilmeyen oranı en yüksekten en küçüğe doğru sırasıyla Kızılören, Hocalar, Çobanlar, Bayat, Emirdağ, Sinanpaşa, Dinar, İhsaniye, Başmakçı, İscehisar, Sandıklı, Çay, Sultandağı, Evciler, Şuhut, Bolvadin, Merkez ve Dazkırı şeklindedir."

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Mehmet Akyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title