Haberler

Tügva'nın Şehit ve Gaziler İçin Proğramı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum İl Temsilciliği tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna "Birgün değil hergün aklımızdasınız" konulu program düzenlendi.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum İl Temsilciliği tarafından şehit yakınları ve gaziler onuruna "Birgün değil hergün aklımızdasınız" konulu program düzenlendi.

Müceldili Konağı Kültür Evi'nde düzenlenen yemekli program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, şehit yakınları ile gaziler onuruna verilen yemekten dolayı TÜGVA Erzurum İl Temsilciliğine teşekkür etti.

Programda TÜGVA'nın şehit ve gazilere ithafen "Birgün değil her gün aklımızdasınız" yazısını çok beğendiğini dile getiren Ilıcalı, "Bayrağa baktığım zaman kırmızıda şehidimin kanını, hilalle baktığımda bağımsızlığı, yıldıza baktığımda şehidi ve şehidimizin yakınlarını görüyorum. Dalgalanan bayrak varsa şehitlerimiz sayesinde. Şehitlerimiz, gazilerimiz olmasaydı bu vatan ve devlet olmazdı. Şehitlerimize o kadar çok şey borçluyuz ki Allah gani gani rahmet eylesin. Birgün değil hergün ve heran aklımızdasınız." dedi.

Ilıcalı, şehit yakınları ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, Erzurum'un da şehitler diyarı kutsal bir kent olduğunu ifade etti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz de şehitliğin yüce bir makam olduğunu belirterek, "Allah şehitlerimize bu makamı nasip etti. İnşallah şehitlerimiz bizlere şefaatçi olacak. Biz öyle milletiz ki, öyle milli duygulara sahibiz ki Allah'ın izniyle bize diz çöktüremeyecekler. Biz, benim evladım anasız büyür ama vatansız büyüyemez deyip Aziziye Tabyalarına koşan Nene Hatunların ve vatan aşkıyla yanıp tutuşanların torunlarıyız. Bir değil, binlerce şehit versek bile bu vatanı hainlere bırakmayacağız." diye konuştu.

TÜGVA Erzurum İl Temsilcisi Seyfullah Gülakar da "Birgün değil hergün aklımızdasınız" sloganı ile yola çıktıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Sizler en değerli varlıklarını toprağa verip vatan sağolsun diyenlersiniz. Bu vatanın birliği için dün Bedir arslanları neyse, Fatih'in şanlı ordusu neyse, Çanakkale'nin mübarek askerleri neyse 15 Temmuz'da sokağa çıkan yiğitler aynı şuurdalar. Bunu yaşayarak bir kez daha öğrendik. 15 Temmuz'da bir şeyi daha gördük ve öğrendik. Beğenmediğiniz gençler söz konusu vatan ise havuzdan abdest alıp tankın önüne yatacak kadar imanlı, elindeki sopayı uçaklara fırlatacak kadar çılgın, idolojik fikirlerini bir kenara bırakıp sabaha kadar meydanlarda Kur'an okuyup dua eden kahramanlara dönüştüler."

Gülakar, TÜGVA'nın vatanına, devletine bağlı imanlı ve eğitimli gençlerin yetiştirilmesini şiar etmiş bir vakıf olduğunu dile getirerek, TÜGVA'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde kurulup 81 ilde 10 yaşından 35 yaşına kadar gençlere hizmet etme aşkıyla çalışmalar yürüttüğünü de sözleine ekledi.

Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, İlçe Belediye Başkanları, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şubesi temsilcileri ile çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Ilıcalı Ak Parti Türkiye Erzurum Politika Güncel Haberler

title