Haberler

Tügis'ten Şeker Uyarısı...

Türkiye Gıda Sanayi İşverenler Sendikası (Tügis) Başkanı Necdet Buzbaş, Şeker ve Çikolata Gibi Ürünler Alınırken Üretim ve Son Kullanma Tarihleri ile İçeriği, Üretim Yeri Gibi Bilgilere Dikkat Edilmesi Gerektiğini Bildirdi.

Türkiye Gıda Sanayi İşverenler Sendikası (TÜGİS) Başkanı Necdet Buzbaş, şeker ve çikolata gibi ürünler alınırken üretim ve son kullanma tarihleri ile içeriği, üretim yeri gibi bilgilere dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Buzbaş, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşan Şeker Bayramı nedeniyle bayramda çikolata ve şekerleme satışlarının artacağını işaret ederek, ''Bu ürünlerin alınmasında muhakkak ürün ambalajı üzerindeki yasal yazılar okunarak ürünün üretildiği adres, içindekiler, üretim ve son kullanma tarihleri değerlendirilmelidir'' uyarasında bulundu.

Çikolatalarda ''içindekiler'' kısmında kakao yağı dışında herhangi bir yağ bulunmaması gerektiğine dikkat çeken Buzbaş, dolgulu veya kokolin (çikolata benzeri) ürünlerinde ise kakao yağı dışında nebati yağ ifadesinin yer aldığını hatırlattı.

Necdet Buzbaş, çikolataların 20 dereceyi geçmeyecek koşullarda muhafaza edilip, fazla bekletilmeden tüketilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title