Haberler

Tügik'ten Kobi Açıklaması

Türkiye Genç İşadamaları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Hazim Sesli, Türkiye'nin dünya ile rekabet edebileceği alanın KOBİ'ler olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'deki işletmelerin yüzde 85'inin KOBİ firmalarından oluştuğunu ifade eden Sesli, "Adeta kendi yağlarıyla kavrulmaya çalışan KOBİ'lerimiz, yapay fırtınalardan bile en önce etkilenerek, dalgalanmaları etkili bir biçimde hissetmektedirler. Bu durumu Türkiye'de 2001 yılında yaşadığımız krizde gördük. Geriye dönüp bakıldığında, binlerce küçük işletmemiz kapısına kilit vurdu. Bazıları ise elinde ne var ne yok satarak, ayakta kalma mücadelesini hala vermektedir. Değişime ayak uyduramayan KOBİ'lerimizin bu süreçlere dayanma gücü kalmamıştır. Daha önce de belirttiğim gibi rekabet üstünlüğü olan KOBİ'lerimizin değişimi sağlama ve teknoloji geliştirme açısından ve özellikle finansal destek sağlama yönünden desteklenmesi şarttır" dedi.

KOBİ'lerin bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de ön plana çıkartılması ve desteklenmesi gerektiğine vurgulayan Sesli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupa Birliği ülkelerinin güçlü ekonomiye sahip olmalarının temelinde KOBİ'lere sahip çıkmaları yatmaktadır. Bilindiği üzere Türkiye 6. Çerçeve Programı kapsamında 240 milyon Euro hibe etmiş, ancak program çerçevesinde sadece 48 milyon Euro kullanabilmiştir. Proje üretmekte sıkıntı çeken KOBİ'lerimiz, maalesef bu süreçten yararlanamamış, kendisine sunulan kaynakları kullanamamıştır. Bu tür desteklerden faydalanabilmek için KOBİ'lerimizin kendini geliştirmesi gerekmektedir. Bunun için üniversitelerimizin, KOSGEB, TÜBİTAK gibi kuruluşlarımızın, hatta sivil toplum kuruluşlarımızın bu süreçte KOBİ'lerimize destek çıkmaları gerekmektedir. TÜGİK olarak bizler de Yüksek İstişare Konseyi vasıtasıyla KOBİ'lerimize yol gösteren, onların değişime ayak uydurabilmelerini sağlayan yaklaşımları ortaya çıkartacak çalışmalar yapmaktayız."

KOBİ'leri koruma ve büyütmeye yönelik çalışmaların Anadolu Yaklaşımı adı altında gerçekleştirileceğini dile getiren Sesli, "Bu yaklaşım bizler açısından olumlu karşılanmaktadır. Bu çalışmanın en önemli sonucu kendi birikimi, öz sermayesiyle kurulan KOBİ'lerin yeniden ekonomiye kazandırılmaları ve güçlendirilmeleridir. Dikkat edilmesi gereken tek nokta, art niyetli yaklaşımları ayıklayabilmektir. Oluşan kriter ve parametreler çerçevesinde ihracat, araştırma geliştirme, inovasyon ve markalaşmaya öncelik veren, borç ödeme kapasitesine sahip olan işletmeler bu kapsama alınmalı. Yapılan açıklamalar da bu kriterlere dikkat edileceğini ortaya koymakta, bu da bizi memnun etmektedir" dedi.

(KY-YK-CC-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title