Haberler

Tügiad, Kobi Bakanlığı Çağrısı Yaptı

Tügiad Ankara Şube Başkanı Sefa Çol, Kobi'lerin Daha Aktif Olması ve Dünya ile Rekabet Edebilmesi İçin Kobi Bakanlığı Kurulması Gerektiğini Söyledi.

TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Sefa Çol, KOBİ’lerin daha aktif olması ve dünya ile rekabet edebilmesi için KOBİ Bakanlığı kurulması gerektiğini söyledi.

TÜRKİYE Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD),  KOBİ Bakanlığı’nın kurulmasını istiyor. TÜGİAD Ankara Şube Başkanı Sefa Çol, “KOBİ’ler daha aktif olmaları ve dünya ile rekabet edebilmeleri için mutlak suretle desteklenmelidir. Bu desteği sağlayacak ve en önemlisi gereken koordinasyonu yapacak organsa KOBİ Bakanlığı olacaktır” dedi.

Türkiye’de ve dünyada ekonominin en önemli araçlarından birisi olan KOBİ’lerin her geçen gün daha çok önem kazandığına dikkat çeken Çol, bu konudaki desteklerin ise yetersiz kaldığını belirtti. Çol, “KOBİ’ler Türk ekonomisinde gün geçtikçe daha çok etkin olmaya başladı. Özellikle global krizden çıkışta KOBİ’lerin büyük katkısının olduğu inkar edilemez bir gerçek. Tüm bu gelişmeler yaşanırken buraya aktarılan destekler ise tatmin edici boyutta değil. Hükümetin aldığı ekonomik tedbir paketlerinden KOBİ’ler ne yazık ki istediğini alamadı. Bunun en önemli sebebi ise diyalog eksikliği. KOBİ’lerin bir an evvel kendilerini daha iyi anlatacağı ve çözüm bulacağı bir bakanlığa kavuşması gerekmektedir” diye konuştu.

Türkiye’de KOBİ’lerin yaşanılan her türlü ekonomik gelişmeyi tek başına göğüslediğini belirten Çol, şunları söyledi:

“Mevcut şartlar içinde birlikte hareket etme durumları söz konusu değil. Bir çatı altında toplanacak KOBİ’lere, yol haritası çıkartılmalı. Bu yol haritası KOBİ’lerin her türlü olumsuzluğa karşı çıkmasında çok önemli olacaktır. 

KOBİ’lere sağlanan kredi oranları daha üst seviyelere çıkartılmalıdır. Gerek sağlanan kredi miktarları gerekse faiz oranları bugün KOBİ’leri tatmin etmemektedir. Burada da bir düzenleyici şart. Ülkemizde gerek ihracat, gerekse imalat yapan firmaların büyük çoğunluğu KOBİ’lerdir. Yani sanayinin ve ekonominin belkemiğini KOBİ’ler oluşturmaktadır. Bugün işsizliğin bu oranlara çıkması, KOBİ’lerin zayıflamış olmasından kaynaklanıyor. KOBİ’lerin güçlü ve tam randımanla çalıştığı bir ortamda işsizlik olmaz. Bunu rakamlar ortaya koyuyor. KOBİ’lere yapılacak destek, ekonominin her alanında ileriye gitmekle eş değerdedir. Bizde durum böyleyken yurt dışında KOBİ’lere yönelik teşvik desteklerin son derece ileri seviyede olduğunu görüyoruz. Yurt dışında KOBİ nitelikli işletmeler, devletin özel uygulamalarına tabi tutuluyor. Bizdeki bu durum, global rekabeti de etkiliyor. Bu ve benzeri sebeplerin ortadan kalkması için artık KOBİ Bakanlığı’nın kurulmasının şart olduğunu söylüyoruz. Bu konuda etkin bir çalışma yürüteceğiz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title