Haberler

Tüfenkci: "Turizm Gelirleri Ekonomide Önemli Girdi Oluşturuyor"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Turizm gelirleri ekonomide önemli girdi oluşturuyor. 2016 yılında düşme yaşansa da 2017 yılında almış olduğumuz tedbirlerle beraber turizm gelirlerinin de turist sayısının da arttığını görüyoruz." dedi.

Bakan Tüfenkci, Kemaliye ilçesinde 38'ncisi düzenlenen "Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali"ne katıldı. Karanlık Kanyon'da tekne turu yapan Tüfenkci, 10 ülkeden 60 sporcunun gerçekleştirdiği yüksekten serbest atlayışları izledi.

Tüfenkci, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en güzel kanyonlarından birinde gezi yaptıklarını ve muhteşem bir manzara gördüğünü söyledi.

Fırat Havzası'nın tamamının çok güzel olduğunu belirten Tüfenkci, "Bu topraklara yıllardır bereket getirdi, üretim getirdi. Şimdi yeniden bu havzayı canlandırarak, özellikle havza içindeki ilçelerimiz ve illerimizin turizm potansiyelini geliştirecek, bu kültürün canlanmasını sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi yönünde çalışıyoruz." diye konuştu.

Tüfenkci, turizm gelirlerinin ekonomide önemli girdi oluşturduğuna işaret ederek, "2016 yılında düşme yaşansa da 2017 yılında almış olduğumuz tedbirlerle beraber turizm gelirlerinin de turist sayısının da arttığını görüyoruz. Bu bölgelerde özellikle güven iklimiyle beraber Erzincan'ın, Malatya'nın da içinde bulunduğu bu havzanın kalkınmasını sağlamak adına cazibe merkezleri programı kapsamına dahil ettik." ifadesini kullandı.

İçinden Karasu Nehrinin geçtiği Karanlık Kanyon'da gerçekleştirilen yüksekten serbest atlayışlarda sporcular, yamaçlara gerilen yaklaşık 550 metre yüksekliğinde, 700 metre uzunluğundaki özel çelik halat üzerine hazırlanmış kafeslerden çıkarak kendilerini boşluğa bıraktı.

Protokol üyeleri ve vatandaşların ilgiyle izlediği atlayışlar sırasında bazı sporcular iniş noktasına varırken, bazıları nehre inebildi. Nehre inen sporcular, burada bekleyen bottaki görevlilerin yardımıyla sudan çıkarıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Kemaliye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title