Haberler

Tüfenkci: "Sınır Kapısı ve Gümrüklerdeki Her Bir Saatin, Ticarete Ciddi Anlamda Bir Maliyeti Var"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biliyoruz ki sınır kapısı ve gümrüklerdeki her bir saatin, ticarete ciddi anlamda bir maliyeti var. Onun için gümrük ve dış ticarette işlemleri hızlandırılarak ihracata pozitif anlamda katkı sunmak istiyoruz.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biliyoruz ki sınır kapısı ve gümrüklerdeki her bir saatin, ticarete ciddi anlamda bir maliyeti var. Onun için gümrük ve dış ticarette işlemleri hızlandırılarak ihracata pozitif anlamda katkı sunmak istiyoruz." dedi.

Tüfenkci, Vali Ali Yerlikaya ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile Karkamış ilçesinde inşaatı devam eden gümrük kapısında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Tüfenkci, burada yaptığı açıklamada, Gaziantep ticaretinde önemli yer tutacağına inandıkları Karkamış Sınır Kapısı'nı yerinde görme imkanı bulduklarını belirterek, kapıdaki inşaatın kısa sürede büyük ilerleme kaydettiğini ifade etti.

Kapının ekim ayında hizmete gireceğini aktaran Tüfenkci, şunları söyledi:

"Başta Gaziantep ticareti olmak üzere bütün Türkiye'ye hizmet edecek. Türkiye'de ihracata dayalı bir büyümeyi öngörüyoruz. Dolayısıyla gümrük işlemlerindeki, kapılarımızdaki iş ve işlem sürelerini ne kadar hızlandırırsak o kadar Türkiye'nin büyümesine, kalkınmasına, ticaretine katkı sunmuş oluruz. Biliyoruz ki kapılarda ve gümrüklerdeki her bir saatin, ticarete ciddi anlamda bir maliyeti var. Onun için gümrük ve dış ticarette işlemleri hızlandırılarak ihracata pozitif anlamda katkı sunmak istiyoruz."

Gümrük sahası gelecek ay açılacak

Tüfenkci, geçmişte Karkamış Sınır Kapısı'nın B tipi sınır kapısı ve sadece yolcu geçişlerine açık olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Ama daha sonraki gelişmelerle beraber Karkamış'ı A sınıfı bir kapı haline getirdik. Günlük ortalama 100 aracın girip çıktığı bir kapı haline geldi. Amacımız, bu ortalamayı 300'lere çıkartabilmek. İhtiyaç halinde ki, bunun projesini de çizdiriyoruz, daha modern kapıyı da planlıyoruz. Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı ile orada Cerablus'ta bir anlamda Türkiye'nin desteğiyle hayatın, yaşamın devam etmesi, oradaki ticaretin canlandırılması ve o ticaretin Türkiye ile entegre edilmesi Karkamış Sınır Kapımızın önemini daha da artırmaktadır. Karkamış Sınır Kapısı'nın, Habur ve Öncüpınar sınır kapılarımıza yakın olması da ayrıca buranın alternatif bir kapı olarak önemini de artırmaktadır."

Vali Yerlikaya da Bakan Tüfenkci'nin 4 ay önce, Karkamış Gümrük Kapısı'nın en kısa sürede eski halinden kurtarılması ve büyüklüğünün 5 kat artırılarak modern bir hale getirilmesi için talimat verdiğini kaydetti.

Karkamış gümrük sahasının ekim ayının 20-25'inde hizmete açılacağını anlatan Yerlikaya, gümrük kapısına yakın bir yerde, Suriye tarafındaki 100 dönümlük bir arazi üzerinde de tırlar için bekleme alanı yapılacağını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Tüfenkci Karkamış Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title