Haberler

TÜDKİYEB Başkanı Çelik "tarım bankası" kurulmasını talep etti

Güncelleme:

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Tarım ve Orman ile Hazine ve Maliye bakanlıklarının ortak bir paydada buluşarak "tarım bankası" kurulmasını sağlamaları gerektiğini belirterek, "Banka sadece tarımla iştigal eden kesime hizmet edecek şekilde kurgulanmalıdır." dedi.

Çelik, TÜDKİYEB'de yaptığı açıklamada, tarımın sadece ülkedeki insanların karnının doymasını değil, ekonomik bağımsızlığını da sağlayan bir sektör olduğunu söyledi.

"Gıdayı kontrol edenin dünyayı kontrol edebileceğini" vurgulayan Çelik, tarımın diğer sektörlerin ilerlemesi için de lokomotif sektör olduğunu bildirdi.

Çelik, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmak için tarım bankasına ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Tarımla iştigal eden kesime hizmet vermek üzere acilen bir tarım bankası kurulmalıdır. Gerek üretici gerek tüketici 84 milyon insanımız bahsettiğimiz tarım bankasının doğal paydaşlarıdır. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız ortak bir paydada buluşarak tarım bankasının kurulmasını sağlamalıdır. Banka, sadece tarımla iştigal eden kesime hizmet edecek şekilde kurgulanmalıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Kalkınmanın temeli tarımdır, ziraattır.' sözü şiar edinilerek ülkemizi canlandıracak, ekonomimizi kalkındıracak ve hepimizi heyecanlandıracak adımların atılması en büyük temennimizdir."

"Her türlü göreve hazırız"

Herkesin katılabileceği bir tarım bankasının kurulmasının sektöre büyük katkı sağlayacağına işaret eden Çelik, "Tarım bankasına yapılan her kuruş yatırımın 84 milyon nüfusun sofrasına geri döneceğini beyan etmek istiyorum. Bu anlamda ulusal çapta kamuoyu oluşturup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin öncülüğünde gerekli hamlelerin yapılması doğrultusunda bizler sivil toplum kuruluşları (STK) olarak her türlü göreve hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Çelik, oluşturulacak tarım bankasının amacı dışına çıkmaması gerektiğini belirterek, bu bankanın kurulması için herkesin katılacağı bir fon oluşturulması gerektiğini anlattı.

Tarım bankasının üreticinin menfaatini koruyacağını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

"Banka 4 milyonluk bir kitleye hizmet edecek ve yüksek masraf alarak üreticilerin şevkini kıran bir banka olmayacak. Tarım camiasında çalışan bütün STK'ler de bu anlamda hakemlik yapacak. Tarım bankası girdi maliyetlerini düşürmekle beraber üretimi şaha kaldıracak."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Maliye Banka Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title