Haberler

TÜDEF Genel Başkanı Atak Açıklaması

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, Tüketici Bilgi Sistemi'nde (TÜBİS) yaşanan sorunlar dolayısıyla tüketici hakem heyetlerinin karar alamaz duruma geldiğini ileri sürerek, "TÜBİS sisteminde yaşanan sorunları çözmek üzere acilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığını...

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Hasan Atak, Tüketici Bilgi Sistemi'nde (TÜBİS) yaşanan sorunlar dolayısıyla tüketici hakem heyetlerinin karar alamaz duruma geldiğini ileri sürerek, "TÜBİS sisteminde yaşanan sorunları çözmek üzere acilen Gümrük ve Ticaret Bakanlığını ve yetkilileri göreve davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Atak, yazılı açıklamasında, TÜBİS'in kullanılmaya başlanmasıyla tüketici hakem heyetlerinin tıkandığını iddia etti. Sistemde alt yapı ve yazılımından kaynaklı çeşitli sorunların ortaya çıktığını savunan Atak, "Her şeyden önemlisi de yaşanan sorunlar çözülse dahi sistem çalışmamakta bazen saatlerce veri girişi yapılamamaktadır. Bu durum yaşadığı sorunların büyük bölümünü tüketici hakem heyetleri ile çözen tüketicilerin mağdur olacağını açık bir şekilde göstermektedir. Hakem heyetleri adeta karar alamaz duruma gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Bir an önce müdahale edilmezse sorunun tüketici hakem heyetlerini büyük bir çıkmaza sokacağına işaret eden Atak, sorunu çözmek üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerini göreve davet etti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title