Haberler

TÜBİTAK'tan KTÜN öğrencilerine proje desteği

Güncelleme:

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) öğrencilerinin projeleri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen, "2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı" 2021 yılı 1.dönemi kapsamında destek almaya hak kazandı.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) öğrencilerinin projeleri, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen, "2209-B - Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı" 2021 yılı 1.dönemi kapsamında destek almaya hak kazandı.

KTÜN'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akif Durdu danışmanlığında Furkan Enes Kocak ve Ahmet Bilal Karakuş'un "Agv Robotlarda Kontrol Kartı ve Batarya Yönetim Sistemi" projesi, Kevser Düzyol, Gamze Öztürk ve Mahmut Karaaslan'ın "Hedef Optimum Kavşak RACLAB" projesi ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Bağcı danışmanlığında Fatma Gökçen Göktaş'ın "Hidrodinamik Yağlamalı Yataklama Özelliğine Sahip Taşlama Tezgahlarında İşletme Şartlarında Oluşan Sürtünmenin Azaltılma Yöntemlerinin İncelenmesi" projesi TÜBİTAK'tan destek alacak.

TÜBİTAK tarafından üniversitelerde öğrenim görmekte olan lisans öğrencilerini sanayiye yönelik projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen programa ön lisans öğrencileri de dahil edilerek 2. ve 3. dönem çağrılar ilerleyen süreçte farklı alanlarda başvuruya açık hale gelecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Karaaslan Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title