Haberler

TÜBİTAK Başkanı Mandal, Çankırı'da üniversite öğrencileriyle bir araya geldi

Güncelleme:

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Çankırı Karatekin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Burada konuşan Mandal, gelecek için gençlere güvendiğini anlattı.

Mandal, "Benim daha fazla sizlerle birlikte olma gerekçem, lisans, ön lisans düzeyindeki arkadaşlarımızla buluşmak. Çünkü geleceğimiz için baktığımızda gençlerimize gerçekten güveniyorum. Geleceği biz inşa edeceksek sizlerle birlikte, sizlerden kastım da hangi eğitim noktasında, hangi bölüm, hangi fakültede olursanız olun." dedi.

Dünya genelinde yaşanan sorunlar olduğunu ve bu sorunların geçmişteki gibi çözümlerinin olmadığını belirten Mandal, "Geçmişte çözümler çok daha geleneksel ve kolaydı. Bunların her biri karmaşık, değişken ve dinamik yapılar içeriyor. Dolayısıyla tek kişinin tek bir disiplinin üstesinden gelebileceği başlıklar değil." ifadelerini kullandı.

Mandal, şöyle konuştu:

"Tek bir disiplinden daha çok fen, mühendislik, sağlık, sosyal ve beşeri bilimlerin ancak birlikte bunu başarabilmesi mümkün. Örneğin pandemi dönemi, başlangıç noktasına bakıldığında tedavi odaklı sistemlere, cihazlara, maskeye dahi olan ihtiyaç sonrasında ilaç, sonrasında aşı. Şu an pandemi bitiyor gibi gözüküyor ama bakıldığında insanların yüzde 85'i aşılı Türkiye için, yüzde 15'i aşılanmak istemiyor. Teknoloji kendi başına bir çözüm değil. Tüm disiplinlerin birlikte olması ve mutlaka toplumla etkileşimi de ön planda."

TÜBİTAK'ın Türkiye'nin stratejik ihtiyaçları için teknoloji geliştirme noktasında katkı veren bir kurum olduğuna dikkati çeken Mandal, "Görmüş olduğumuz her türlü teknolojide TÜBİTAK'ın direkt veya dolaylı etkisi var. TÜBİTAK ürün sunmaz, teknoloji geliştiren bir kurum. Üniversiteler bilgi üretir, firmalar ürün geliştirir, üretim yapar. TÜBİTAK da bunların arasında teknoloji geliştirme sürecinde katkıda bulunur." diye konuştu.

Sunumun ardından öğrenciler Mandal'a sorular sordu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title