Haberler

Tübitak "Araştırma Projeleri " Yarışması

Türkiye bilimsel ve teknolojik araştırma kurumu (tübitak) tarafından organize edilen "ortaöğretim öğrencileri arası araştırma projeleri bölge yarışması" sonuçlandı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu

(TÜBİTAK) tarafından organize edilen "Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması" sonuçlandı.

Malatya'da yapılan değerlendirilmeler sonucunda belirlenen 15 finalist proje, Ankara'da 13-15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak finallere katılmaya hak kazandı.

TÜBİTAK Malatya Bölge Koordinatörü ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhan İçen, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, yarışmanın TÜBİTAK tarafından 1968 yılından beri sürekli olarak yapıldığını belirterek, buradaki amacın öğrencilerin yaratıcı yönlerini ortaya çıkarmak ve onları bilimsel araştırma yapmaya teşvik etmek olduğunu kaydetti.

İçen, şunları anlattı:

"Geçen yıl bölgemize 279 adet proje başvurusu yapılırken, bu yıl bu sayı 448'e çıkmıştır. Bu yıl bölgemize Malatya'dan 108, Şanlıurfa'dan 84, Diyarbakır'dan 83, Mardin'den 82, Elazığ'dan 69, Adıyaman'dan 17, Tunceli'den 8, Bingöl'den 7 proje başvurusu olmuştur. 9'u çevre üniversitelerden olmak üzere 25 öğretim üyesi tarafından bu projeler değerlendirilerek, 77 tanesi yarışmaya layık bulunmuştur. Bu süreçte ailelerinden ayrılarak yaklaşık 1 hafta misafir ettiğimiz öğrencilerimizi ve fedakar öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

8 kategoride gerçekleştirilen yarışmada, biyoloji dalında Elazığ Hıdır Sever Lisesi, Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi, Şanlıurfa Özel Çağlayan Lisesi, coğrafya dalında Elazığ Kaya Karakaya Fen Lisesi, Malatya Bilim ve Sanat Merkezi, bilgisayar dalında Malatya Fen Lisesi, fizik dalında Adıyaman Besni Ticaret Lisesi, Malatya Bilim ve Sanat Merkezi, kimya dalında Diyarbakır Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi, Elazığ Özel Yavuz Selim Fen Lisesi, matematik dalında Adıyaman Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi, Mardin Özel Mardin Safiye Beşir Atak Lisesi, sosyoloji dalında Malatya Bilim ve Sanat Merkezi, Malatya Yakınkent Sadiye Ünsalan Lisesi, tarih dalında Malatya Bilim ve Sanat Lisesi öğrencileri birinci olmaya hak kazandı.

Daha sonra finalist proje sahibi öğrencilere ve öğretmenlere ödülleri verildi.

- MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title