Haberler

Tü İpsala Meslek Yüksek Okulu'nun Temeli Atıldı

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu Hizmet Binasının Temel Törenle Atıldı

Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu hizmet binasının temel törenle atıldı.

Edirne Valisi Mustafa Büyük, törende yaptığı konuşmada, böyle bir temel atma törenine katıldığı için büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Gurur duydukları bir üniversiteleri bulunduğunu ifade eden Büyük, 'İl genelinde eğitime çok ciddi katkılarda bulunuyor. Bunun yanında İpsala'da da güzel bir meslek yüksekokulu artık kendi binasında eğitim ve öğretime devam edecek. Öğrencilerimizin ihtiyacı olan öğrenci yurdunun yapılması konusunda el birliği ile gayret göstereceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum. Anneler gününü kutluyorum' diye konuştu. Edirne Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak ise temeli atılan bu okulun, İpsala halkına ve bölge halkına çok büyük katkıları olacağını söyledi.

Kendisinin İpsala lisesi mezunu ve bugünün Anneler Günü olduğunu anımsatan Budak, 'Benim annemi kaybedişimin 3. yıl dönümü. ve annemle birlikte traktörle burada bir ev tutup İpsala Lisesi'nde okumaya başladım. Doğduğum bu topraklara, toprağıyla yoğrulduğum bu insanlara hizmet etmek, bu topraklardan çıkan birisi olarak bana gerçekten büyük bir onur ve şeref veriyor. İpsala'mıza Edirne'mize ne yapsak az' dedi.

Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu ise İpsala Meslek Yüksekokulu'nun temel atma töreninde bulunmaktan çok mutlu olduğunu ve ileride diğer sosyal tesislerinde temelinin atılmasını temenni etti. Trakya Üniversitesi Rektörü Enver Duran, temel atma törenine katılan ve bina yapımında yardımcı olan herkese teşekkür etti. Duran, okulu, kendilerini yetiştiren annelere hediye olarak gördüğünü belirterek, 'Annelere verilebilecek en güzel hediye onların çocuklarının okuyabileceği ve geleceği götürecek olan gençler için bir okul diye düşünüyorum' diye konuştu.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Recep Gürkan, törende yaptığı konuşmada, kendisinin de İpsalalı olduğunu belirterek, atılan8 temelden gurur duyduğunu söyledi.

Yüksekokul binasının bir yıl sonra tamamlanacağını ifade eden Gürkan, 4500 metrekare toplan alana sahip okulun 3 kat üzerine toplam 42 bölümden oluşacağını belirtti.

Lise binasının artık yetmediğini üniversite Rektör Prof. Dr. Enver Duran'a söylediğini anımsatan Gürkan, şöyle devam etti:

'Hazine yerinin tahsis edilmesinden sonra okulun temelini atmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. 125 dönümlük arazinin 25 dönümü de yurt için ayrılmıştır. Valimiz Mustafa Büyük ve AK Parti Edirne Milletvekili Necdet Budak'ın bize sağlayacağı katkılarla en kısa zamanda yurt binamızın temelini atmayı planlıyoruz. Okulumuzun herkese hayırlı olmasını diliyorum.' İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz de 9 Mayıs 2010 tarihinin İpsala için önemli bir tarih olduğunu bildirdi. 2000 yılında başlayıp, 2003 yılında öğretime açılan İpsala Meslek Yüksekokulu'nun binasının temel atma törenini yaşadıklarını vurgulayan Karagöz, şunları kaydetti:

'1999 yılında belediye başkanı olduğumda, İpsala'mızın genel ihtiyaçlarını belirleme sürecinde çevre ilçelerimizde bir sürü eğitim öğretim kurumları yapılanırken, güzel İpsala'mda niye bu kurumlar olmuyor diye düşünmüştüm. ve o dönemde Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne müracaata bulundum. Birçok arkadaşımız, İpsala küçük bir ilçe. İpsala'ya meslek yüksekokulu gelmez. İpsala'da bir meslek yüksekokulu açmak için defalarca, yıllarca uğraştık ama programa bile aldıramadık" deniliyordu. Ben, o günkü meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte olayın üzerine ısrarla gittik. Rektörümüze gittik. Valimize gittik. Milletvekillerimize gittik. Bize bu anlamda yardımcı olacak bütün insanlarımızı ziyaret ettik. Üniversite senatomuzda görev alan bilim adamlarımıza gittik ve sonuçta İpsala Meslek Yüksekokulu'nun Trakya Üniversitesi Senatosundan geçmesi olayına canlı olarak şahit olduk. 2003 yılında Trakya Üniversitesi bizim güzel ilçemize bir güzelliği sundular. Bu anlamda o dönemde bize katkı sağlayan, daha sonra da 2003'ten 2010'a kadar bize her anlamda destek veren, başta sayın valilerimiz, sayın milletvekillerimiz, sayın rektörlerimiz olmak üzere bütün bu insanlarımıza İpsala halkı adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.'

Konuşmaların ardından Vali Büyük ve beraberindekiler inşaatın temeline harç atarak inşaatı başlattı. Vali Büyük, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte 40 bilgisayarın bulunduğu Bilgisayar Laboratuvarını hizmete açtı.

(AL-RC-ÜNS) - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title