Haberler

Tto Yönetimi Teröre İnat Pazara İndi

İzmir'in Torbalı Ticaret Odası (TTO) üyeleri, terör saldırıları sonrası toplumda korkuyla oluşan sokağa çıkmama algısını kırmak için bugün aileleriyle birlikte kent pazarını ve çarşıyı ziyaret etti. Esnafa moral ziyareti gerçekleştiren ve alıveriş de yapan TTO üyeleri, terörden korkmadıkları mesajını verdi.

Son aylarda ülkenin dört bir yanında yaşanan terör olayları ve bunlara bağlı olarak toplumda oluşan korkunun önüne geçmek isteyen TTO, ilçe halkının evine kapanmaması, tekrar çarşıya pazara çıkması için bugün, Ege Bölgesi'nin en büyük pazarlarından olan 'Perşembe Pazarı'nı gezdi. "Terörden korkma sokağa çık" sloganıyla afişler hazırlayan TTO üyelerini, aileleri de yalnız bırakmadı. TTO Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun ve Meclis Başkanı Erkan Aksoy'ın başını çektiği üyeler, pazarda alışveriş de yaptı. Başkan Olgun, 1 yaşındaki oğlu Ramazan Olgun, 4 yaşındaki kızı Hüsna Olgun ve eşi Esme Olgun'la birlikte pazardan meyve-sebze satın aldı.

"TERÖRDEN KORKMUYORUZ"

TTO Başkanı Olgun, "Devletimiz üzerine düşeni yapıyor, gereksiz endişeler hayatı felç eder. Tedbirli olmak güzel ama travmaya izin vermemeliyiz. Yaşanan travma nedeniyle çarşı-pazar bomboş kaldı. Buna bir dur demek adına eşlerimiz ve çocuklarımızla birlikte pazara çıkıp alışveriş yaptık. Korkulacak hiçbir şey yok. Toplum üzerinde travma yaratıp esnafı ve işletmeciyi batırmak mümkün olabilir. Terörün amacı bu. Sağda solda, sosyal medyadaki bombacılara itibar edilmemeli. Hayat devam ediyor. Kimse evine kapanmasın. Herkes dışarı çıksın ve günlük yaşantısına devam etsin. Biz bugün bunun ilk adımını attık. Umarım bu çığ gibi büyüyüp tüm ülkeye yayılır. Biz terörden korkmadığımızı gösterirsek, amaçlarına ulaşamazlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Torbalı İzmir Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title