Haberler

Ttnet Genel Müdürü Yılmaz Açıklaması

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, dünyada en çok kullanılan elektronik cihazın, TV uzaktan kumandası olduğunu söyledi.

TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, dünyada en çok kullanılan elektronik cihazın, TV uzaktan kumandası olduğunu söyledi.

Yılmaz, Bursa'da bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla 81 ilde "TTNET Fibernet" paketlerini sunmaya başladıklarını belirtti.

TTNET'lilerin, filmleri çok daha yüksek çözünürlükte izleyeceğini, müzikleri daha yüksek kaliteyle dinleyebileceğini ifade eden Yılmaz, 5 GB'lik verinin, 1 Mbps hızda 13 saatte indirildiğini, aynı verinin "TTNET Fibernet"le 100 Mbps'ye kadar hızla indirilme süresinin yaklaşık 8 dakika oluğunu vurguladı.

Yılmaz, 2011 sonu itibarıyla yaklaşık 250 bin TTNET ADSL abonesi olan Bursa'nın, internet kullanımında 5. sırada yer aldığına dikkati çekerek, interneti en çok akşam saatlerinde kullanan Bursalıların yüzde 47'sinin video izlediğini bildirdi.

Bursa'da abonelerin yüzde 78'inin erkek, yüzde 22'sinin ise kadın kullanıcılardan oluştuğunu belirten Yılmaz, "Bursalılar, en çok 20.30 ile 22.30 saatleri arasında internet kullanıyor. TTNET'in Bursa'daki hane kullanım oranı yüzde 37. Bursalılar 2011'in ikinci yarısında en fazla veriyi 5 milyon 150 bin GB ile aralık ayında indirdi" dedi.

Yılmaz, TTNET'in yeni dönem televizyon platformu Tivibu ile Türkiye'de televizyon yayıncılığına birçok yenilik getirdiklerini belirterek, "İletişimin üç temel bileşeni olan internet, televizyon ve telefonu birlikte sahiplendik. Yeni dönem TV platformumuz Tivibu'yu 4 ekrana yani, televizyon, bilgisayar, cep telefonu ve tabletlere taşıdık" dedi.

Müşterilerinin Tivibu'da tüm ulusal kanalların yanı sıra film, dizi, spor, belgesel, müzik gibi pek çok farklı alanda yayın yapan yerli yabancı ve tematik kanalların yer aldığı hizmetlere ek olarak isteğe bağlı içerikleri de izleyebildiğini vurgulayan Yılmaz, "Tivibu ile 'Durdur izle ve geri al izle' gibi gelişmiş yayın özelliklerini bir arada sunuyoruz. Özellikle 'Tekrar izle', izleyici alışkanlıklarında büyük bir değişime yol açan servislerimizden biri oldu. Tivibu platformumuzu bugüne kadar 1,6 milyon kişi deneyimledi. Bugün Bursa'da toplam 30 bini aşkın Tivibu (Tivibu Web, Tivibu Ev ve Tivibu Cep) abonesi bulunuyor" diye konuştu.

Tahsin Yılmaz, TTNET olarak 2012 yılında bir ilke daha imza atarak, akıllı telefonları ve tabletleri Tivibu platformu için bir uzaktan kumandaya dönüştürdüklerine değinerek, şunları kaydetti:

"Dünyada en çok kullanılan elektronik cihaz, TV uzaktan kumandasıdır. Fakat artan kanallar, programlar ve Türkiye'de sadece Tivibu'da bulunan film, dizi, müzik ve belgesellerden oluşan zengin içerik için uzaktan kumandadan çok daha gelişmiş bir cihaza ihtiyaç doğdu. Tivibu'nun yeni uygulaması ile iPhone ve iPad'ler televizyon kumandası haline geldi. Dünyada 1-2 operatörün kullandığı bu uygulama Tivibu ile ilk kez Türkiye'ye gelmiş oldu."

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Ttnet Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title