Haberler

Ttk Sempozyumuna Hukukçulardan Büyük İlgi

İzmir Gediz Üniversitesi ve İzmir Barosu işbirliğiyle İzmir Adliyesi'nde düzenlenen Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) yeni halinin ele alındığı sempozyuma hukukçular büyük ilgi gösterdi.

İzmir Gediz Üniversitesi ve İzmir Barosu işbirliğiyle İzmir Adliyesi'nde düzenlenen Türk Ticaret Kanunu'nun (TTK) yeni halinin ele alındığı sempozyuma hukukçular büyük ilgi gösterdi.

Bayraklı Adliye Sosyal Tesisler salonunda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes yaptı. Sempozyuma İzmir Adli Yargı Komisyon Başkanı Akar Karasu, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak ile çok sayıda hakim ve hukukçu katıldı. Muhammet Özekes'in konuşmasının ardından İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tekin Memiş ve Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Vural Seven kürsüye çıktı.Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu ile Türkiye Adalet Akademisi'nin isteği üzerine Türkiye genelindeki hakimlere 6 ayı aşkın süredir yeni TTK eğitimi veren Prof. Dr. Memiş ve Yrd. Doç. Dr. Seven, bu kez İzmirli hukukçuları aydınlattı. Prof. Dr. Memiş, son düzenlemede yer alan ticari işletmeler, şirketler ve sigorta hükümler hakkında bilgiler verdi. Yrd. Doç. Dr. Seven de kıymetli evrak, taşıma, deniz ticaret hukukuna yönelik değişiklikleri anlattı.

Dr. Seven, esnaf, işadamları, sanayiciler, mali müşavirler ve muhasebeciler başta olmak üzere kanunun ilgilendirdiği kişilerle kurumların nelere dikkat etmesi gerektiğini anlattı. Sempozyumda konuşmacılar ayrıca, hapis cezası, kasadan borçlanma yasağı gibi endişeye yol açan konular hakkında da

bilgiler verdi.

(SŞ-

18.06.2012 17: 32: 35

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gediz Üniversitesi Bayraklı İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title