Haberler

Ttk İşçilerinden Ocaktan Çıkmama Eylemi - Armutçuk Maden Ocağı

Zonguldak ve Bartın'da, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı bazı maden ocaklarında çalışan işçiler, kurumun özelleştirilmek istendiği iddiaları nedeniyle ocaktan çıkmama eylemi başlattı.

Karadon, Kozlu, Üzülmez, Amasra ve Armutçuk müessese müdürlüklerine bağlı tesislerde 00.00-08.00 vardiyasında çalışan işçiler, başlattıkları eylem kapsamında ocaktan çıkmadı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TTK'da çalışan maden işçilerinin bir bölümünün gece vardiyasından çıkmayarak kendilerini maden ocağına kilitlediğini söyledi.

Bazı müesseselerde sendikanın organizasyonu olmamasına rağmen gece vardiyasında çalışan işçilerin maden ocağından çıkmadığını belirten Mutlu, "Biz de daha yeni öğrendik. Aldığımız ilk bilgilere göre bazı müesseselerde gece vardiyasında çalışan madenci kardeşlerimizin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen torba yasa tasarısında, 'TTK ile Türkiye Kömür İşletmeleri, uhdelerinde bulunan maden ruhsat sahalarını işletmeye, işlettirmeye, bunları bölerek yeni ruhsat talep etmeye ve bu ruhsatları ihale etmeye yetkilidir' şeklindeki 58'inci maddeye tepkileri sürüyor." diye konuştu.

Gelişmeleri kurum yetkilileri ile değerlendirmeye başlayacaklarını anlatan Mutlu, "Torba yasadan bu maddenin çıkarılmasına yönelik görüşmelerimizi yetkililer ile sürdürüyoruz. Bazı müesseselerimizde madenci kardeşlerimizin kendilerini ocaklara kilitlediği bilgileri geldi. Neden bir anda böyle bir eylem gerçekleştirdikleri konusunda da bizim bilgimiz yok. Maalesef işçi kardeşlerimiz şu anda ocaktan çıkmıyor. Gündüz vardiyasına gelen madencilerimiz de işçi ocaktan çıkmadığı için inemiyor." dedi.

Bu arada Armutçuk Müessese Müdürlüğü'ne bağlı ocakta gündüz vardiyasına gelen maden işçilerinin de eyleme destek vermek amacıyla ocağa indikleri öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu İsa Mutlu Zonguldak Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title