Haberler

Ttk'da 10 Bin 800 İşçiyi Kapsayan Toplu İş Sözleşmesi Törenle İmzalandı

Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (Gmis) Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nda (Ttk) Çalışan 10 Bin 800 Üyesini Kapsayan 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi Törenle İmzalandı.

Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nda (TTK) çalışan 10 bin 800 üyesini kapsayan 22. Dönem Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı.

GMİS Şemsi Denizer Toplantı Salonu'nda bir araya gelen Kamu İşletmeleri İşverenleri Sendikası (Kamu-İş) temsilcileri, GMİS ve TTK yöneticileri, maden işçilerinin de katıldığı törenle sözleşmeye imza attı. GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, Türkiye'nin içinde bulunduğu hassas süreçte karşılıklı iyi niyet ilişkileri içersinde görüşmeleri sürdürdüklerini, kurumun içinde bulunduğu koşullarda en iyi noktaya ulaştıklarına inandıkları için sözleşmeyi masada bitirdiklerini söyledi. Amaçlarının üretimi arttırmak

ve yeni işçi alınmasını sağlayarak kurumun tam kapasite çalıştırılıp yılda 5 milyon ton kömür üretmek olduğunu kaydeden Denizer, "İşçisi, işvereni, devleti ile çalışma barışını koruyarak verimliliği artırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sözleşme görüşmeleri sürecinde bizlere yardımcı olan herkese bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen de, üretimi artırabilmek için çaba harcadıklarını belirterek, üretimi arttırdıkları takdirde Ankara'da kurumu daha iyi savunabileceklerini söyledi. Dağdelen, "Maden işçilerinden çok şey bekliyorum. Çalışacak ve üreteceğiz. Üretimi arttırdığımız takdirde Ankara'dan isteklerimizin yerine getirilmesi mümkün olacaktır" diye konuştu.

Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat ise, toplu iş sözleşmesi imza törenini bir düğüne benzeterek, "Burada bugün düğünümüz var. Bu düğünün iki babası var. Biri TTK Genel Müdürü, diğeri GMİS Genel Başkanı. TTK Genel Müdürümüz daha iyisini nasıl yaparız, üretimi nasıl arttırırız diye çaba harcarken, GMİS Genel Başkanımız ise evlatları için en iyisini alabilmek, haklarını alabilmek için mücadele ediyor. Maden işçileri dünyanın en zor işini yapıyor. Üretim artıkça TTK ayakta kalacak ve maden işçileriyle her 2

yılda bir toplu sözleşme imzalayacak, bu düğünü 2 yılda bir yapacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen ve GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, sözleşmeye imza attı. Denizer, Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat'a bir madenci ve kömür vagonunun karakterize edildiği bir heykel, Devrek bastonu ve kömür saati, TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'e de bir kömür saati ile Devrek bastonu hediye etti.

(OS-İÇ-CC-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title