Haberler

TTGV Yeşil Başarı Öyküleri'nde inovasyon projeleri tanıtıldı

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, inovasyon konusunda çalışan Türkiye'deki genç nüfusun bilim döneminin öncüsü olacağını söyledi.

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, inovasyon konusunda çalışan Türkiye'deki genç nüfusun bilim döneminin öncüsü olacağını söyledi.

"Yeşil Başarı Öyküleri" panellerinin ilki TTGV Yönetim Kurulu tarafından Ege Bölgesi Sanayi Bölgesi'nde düzenlendi.

TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, açılış konuşmasında, dünyada verimlilik ve katma değer konularının tartışıldığını belirterek, girişimcilik, inovasyon, belirsizliğin yönetimi, yeni globalizasyon gibi konuların şirketlerin günlük fonksiyonları arasında yer aldığını vurguladı.

Yeşil Başarı Öyküleri'nin temelinde de sürdürülebilirlik konusunun bulunduğuna dikkati çeken Ultav, şöyle konuştu:

"İnovasyon artık 1920'lerde, 1980'lerde olduğu gibi değil. Bugünün inovasyonu tamamen gerçek dünya problemlerine bilim yoluyla çözüm bulmak demek. Bunun merkezinin Ege Bölgesi olması yönünde gördüğüm büyük belirtiler var. Dünyada 400 yıldır devam eden bir endüstriyel devrim var. Endüstriyel, dijital devrimin üzerine önümüzdeki dönemin en etkin parçasının bilim dönemi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de eğitimli büyük bir genç toplum var, bütün bu gelişmeler konusunda öncü olabileceklerini görüyorum. "

Ultav, sürdürülebilir temiz üretim konusuna önem verdiklerini vurgulayarak, "Yeşil Başarı Öyküleri dediğimiz türden başarılı cesaretlendirici uygulamaların geliştirme süreçleri ve hem firmaya hem de ilgili paydaşlara kazanımlarını ekosistemle mümkün olduğunca paylaşılmasına etkinliklerle, yayınlarla yaygınlaştırmaya devam edeceğiz." dedi.

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise teknoloji üreten Türkiye vizyonu ile çalıştıklarını dile getirdi.

Açılış konuşmalarından ardından İzmir Kalkınma Ajansı Planlama Programlama ve Koordinasyon Birimi Uzmanı Emine Bilgen Eymirli, "Temiz Üretim Uygulamalarına Bölgesel Bakış ve Yeşil Büyüme Yaklaşımı" başlıklı sunum yaptı.

İZKA sunumunun ardından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Doç. Dr. Koray Velibeyoğlu'nun moderatörlüğünde "TTGV Yeşil Başarı Öyküleri" paneli yapıldı.

Panelde, TTGV, İZKA ve EBSO iş birliği ile yürütülen "İzmir'de Eko-verimlilik (Temiz Üretim) Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi" uygulama sonuçları açıklandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title