Haberler

Ttb ile Karadağ Belediyeler Birliği Arasında İş Birliği

Karadağ Belediyeler Birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, TBB heyeti, Karadağ'da temaslarda bulundu. Heyet bu kapsamda Karadağ Belediyeler Birliği temsilcileriyle görüştü.

Toplantıda, iki ülke belediyeler birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin adına Genel Sekreter Hayrettin Güngör ve Karadağ Belediyeler Birliği Başkanı Veselin Grboviç tarafından imzalanan anlaşma ile birlikler arasında tecrübe paylaşımı sağlanacak, proje ve eğitim programlarının geliştirilmesi amacıyla birçok planlama yapılacak.

Karadağ'ın başkenti Podgorica'daki temasların ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, Çetinje ve Kotor kardeş şehirlerine yönelik resmi ziyarette bulundu.

Görüşmelerde, iki şehrin ilişkileri ve gelecek planlaması detaylı olarak görüşüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kotor Belediye Başkanı Vladimir Jokiç, Gaziantep ile iş birliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gaziantep'in Türkiye'nin güzide bir kenti olduğunu ifade eden Jokiç, şunları kaydetti:

"Bugüne dek birçok önemli projeyi hayata geçirdik. Şimdiden iki ülkenin belediyeler birliği arasında protokol imzalanarak bu ilişkiler yeni bir ivme kazandı. Bundan sonra iki ülke ve şehre düşen sorumluluklar daha da arttı. Şahsen ben de Gaziantep'i çok merak ediyorum, bu sebeple Gaziantep'te düzenlenecek olan Gastronomi Festivaline katılım sağlayacağım."

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ da şehirler arasındaki ilişkinin ülkeler seviyesine taşınarak önemli bir noktaya geldiğini aktardı.

Karadağ, bundan sonraki süreçte iki ülke ilişkileri için gerekli çalışmaların yapılacağını aktardı.

İmza törenine Karadağ Kamu Yönetimi Bakanı Suzana Pribiloviç, Podgorica Büyükelçiliği Müsteşarı Bleda Kaçar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Podgorica Program Ofisi Koordinatörü Enver Resuloğulları ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Türkiye Karadağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title