Haberler

Ttb'den Kuddusi Okkır İçin İnceleme

Türk Tabipleri Birliği (Ttb), 'Ergenekon' Soruşturması Kapsamında Tutuklanan İş Adamı Kuddusi Okkır'ın, Tahliyesinin Ardından Hayatını Kaybetmesiyle İlgili İnceleme Başlattı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklanan iş adamı Kuddusi Okkır'ın, tahliyesinin ardından hayatını kaybetmesiyle ilgili inceleme başlattı.

TTB'den yapılan açıklamada, Genel Sekreter Dr. Eriş Bilaloğlu'nun dün Kuddusi Okkır'ın eşi Sabriye Okkır ve avukatı Devrim Taş ile görüştüğü belirtildi.

Görüşmede, Sabriye Okkır'ın, ''eşinin sağlık problemlerinin tutuklandıktan yaklaşık 8 ay sonra başladığını'' belirterek, bu süreçte yaşadıklarını aktardığı kaydedildi. Okkır'ın, ''Eşinin yaşadıklarına adalet mekanizmasından kaynaklı sorunların temel oluşturduğunu düşündüğünü ve konunun 'hekim ihmali' noktasına indirgenmemesi konusunda duyarlılığı bulunduğunu'' ifade ettiği belirtildi.

Sabriye Okkır'ın avukatı aracılığıyla verdiği dilekçede, 18 Nisan 2008 tarihinden başlayarak, geçen süreçte ihmali bulunanlar var ise gereğinin yapılmasını talep ettiği bildirildi.

TTB açıklamasında, basında yer alan haberler nedeniyle, Kuddusi Okkır'ın ölümüyle ilgili İstanbul, Edirne ve Tekirdağ Tabip Odalarının inceleme yapacağı, tespitlerin daha sonra ortak bir rapor haline getirilerek kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title