Haberler

Ttb: Ddk'nın Adli Tıp Denetimine Katılmaya Hazırız

Türk Tabipler Birliği (Ttb), Devlet Denetleme Kurulu'nun (Ddk), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Talimatı Gereğince Adli Tıp Kurumu'nda Yapacağı Denetime Birlik Olarak Katılmaya Hazır Olduklarını Açıkladı.

Türk Tabipler Birliği (TTB), Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatı gereğince Adli Tıp Kurumu'nda yapacağı denetime birlik olarak katılmaya hazır olduklarını açıkladı.

TTB'den yapılan yazılı açıklamada, "DDK denetiminin sadece 2007, 2008 ve 2009 yıllarını kapsamasının denetim açısından ciddi bir sınırlama oluşturacağı ve etkinliğini düşüreceği endişesini taşımaktayız. Eğer Adli Tıp Kurumu'nda sorunlar doğru bir şekilde tespit edilip çözüm önerileri geliştirilmek isteniyorsa, söz konusu denetim Adli Tıp Kurumu'nun müstafi Başkanı Dr. Keramettin Kurt'un görevde bulunduğu 2003-2009 yıllarındaki icraatının tamamını ve yakın çalışma ekibinde yer alan bütün üyelerin faaliyetlerini ve ilişkilerini de kapsamalıdır" denildi.

Açıklamada şu görüşlere de yer verildi:

"DDK'nın denetiminin etkinliği, verimliliği ve güvenirliği için bu sürecin bütün aşamaları konuyla ilgili meslek örgütlerinin katılımına ve katkılarına açık olmalıdır. TTB olarak adli tıp alanında uzun yıllara dayanan birikim ve insan gücümüzle Adli Tıp Kurumu'ndaki denetim sürecine katılmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz." (ANKA)

(NK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title