Haberler

Tsyd-turkcell Spor Basını Semineri Eskişehir'de Yapıldı

Türkiye Spor Yazarları Derneği (Tsyd) ve Turkcell Tarafından Ortaklaşa Düzenlenen "Spor Basını" Semineri, Eskişehir'de Yapıldı. Tsyd Başkanı Esat Yılmaer, "2008 Yılında Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Yapılacağı Ülkeye Sadece Organizasyon İçin 1.8 Milyar Dolar Getirisi Var. Dünyada Bu Kadar Kısa Sürede, Bu Kadar Büyük Bir Paranın Döndüğü Bir Başka Organizasyon Yok" Dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve Turkcell tarafından ortaklaşa düzenlenen "Spor Basını" semineri, Eskişehir'de yapıldı. TSYD Başkanı Esat Yılmaer, "2008 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yapılacağı ülkeye sadece organizasyon için 1.8 milyar dolar getirisi var. Dünyada bu kadar kısa sürede, bu kadar büyük bir paranın döndüğü bir başka organizasyon yok" dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi (AÜ) Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere TSYD Başkanı Esat Yılmaer, TSYD Yönetim Kurulu üyeleri Faik Gürses ve İlyas Namoğlu, spor muhabirleri ve yazarları ile çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Seminerde konuşan TSYD Başkanı Esat Yılmaer, üniversitelerde bu seminerlerin yapılmasındaki maksadın iletişim fakülteleri öğrencilerinin de seminere alınarak, bu okullardan yetenekli beyinleri sporun gelişimine katmak ve böylece gelecekte sporun çıtasını yükseltmek

olduğunu söyledi. Spor dünyasının zaman zaman ciddi anlamda haber açısından tuzaklarla dolu olduğunu vurgulayan Yılmaer, "Çünkü işi içinde taraftarlık ve taraf tutmak vardır. Herkes sizi kendi çıkarları için kendine doğru yönlendirmeye çalışır. Dolayısıyla bu tuzaklara düşmemek gereklidir. Onun için spor gazeteciliğinde mutlaka ve mutlaka haberleri birkaç kanaldan doğrulatmak, iyice araştırmak ve ona göre yayına hazırlamak gerekir" dedi.

Günümüzde spor bütçesinin inanılmaz rakamlara geldiğini ifade eden Esat Yılmaer, "Basında çıkan bir habere göre, 2008 yılında oynanacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nın sadece organizasyon yapan ülkeye getirisi 1.8 milyar dolar. Bu büyük bir ekonomik rakam. Bizim ülkemizde oynanan bir lig maçının etrafında dönen para ise 90 dakikada 12-13 milyon dolar. Görüldüğü gibi dünyada üzerinde bu kadar kısa sürede, bu kadar büyük bir paranın döndüğü bir başka organizasyon yok" ifadelerini kullandı.

TSYD Yönetim Kurulu üyeleri Faik Gürses, İlyas Namoğlu ve spor yazarı Gürcan Bilgiç'in de birer konuşma yaptığı seminer, soru-cevap kısmıyla sona erdi.

(HÖ-İY-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title