Haberler

Tso, Samsun Limanı İhale Sürecinde Eşitlik İstiyor

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (Tso) Başkanı Adnan Sakoğlu, Özelleştirme Kapsamındaki Samsun Limanı'nın İhale Sürecinde Eşit Şartlarda Mücadele İstediklerini Söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Adnan Sakoğlu, özelleştirme kapsamındaki Samsun Limanı'nın ihale sürecinde eşit şartlarda mücadele istediklerini söyledi.

Samsun Limanı'nın yeniden ihaleye çıkacağının gündeme gelmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Adnan Sakoğlu, 1992 yılından buyana Samsun Limanı'nın oda gündeminde olduğunu, limanın Türkiye'nin 7. büyük deniz limanlarından bir tanesi olduğunu, Türkiye ve Avrupa konjonktüründe ayrı bir lojistik öneme sahip olduğunu kaydetti.

Daha önceki ihale süresini değerlendiren Sakoğlu, Ortak Girişim Grubu adı altında ihale sürecine katıldıklarını, o dönemde ihaleye çıkılmasıyla, ihale tarihi arasının çok kısa olduğunu, İzmir Limanı'nın özelleştirilmesi sürecinde tanınan sürenin 3'te 1'inin Samsun Limanı için tanındığını hatırlattı. "Biz şartname içerisindeki şartların doğru olmadığını dile getirdik" diyen Sakoğlu, "Gerekli yerlere yazılar yazdık. İhale gerçekleşti ama uygun bulunmadı iptal oldu. Samsun Limanı'yla ilgili olmamamız mümkün

değildir. Düşüncemiz yıllar içerisinde ortadadır. Gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde ilana çıkacağı duyumumuz var. Şartnameye değerlendirdiğimizde ortaya çıkacak gerçek doğrultusunda Samsun TSO, üzerine düşen görevi layıkıyla yapacaktır. Öncelikle Samsunlu iş adamlarımızın bu limana sahip olacağı altyapı çalışması yapacağız. Bu bir ekonomik yatırımdır, kimseye zorla yatırım yapılması konusunda zorlamamız mümkün değil. Her iş adamı kendine uygun alanda yapacak. Bilgilendir ve oluşuma

destek vereceğiz, başında olacağı" dedi.

İhale sürecinde 'biz giriyoruz bize verin mantığının' doğru olmadığını ifade eden Sakoğlu, "Eşit şartlarda mücadele ortamı istiyoruz. Rekabetin gerçekçi olmasını istiyoruz. Tercih edilme noktası olursa, eşit şartlarda olsun istiyoruz. Değerlendirme fiyatının çok üstünde başka bir özel sektöre giderse bundan da rahatsız olmayız. Devletin malıdır. Samsun özelleştirme kapsamında ihalesi gerçekleştirmelidir. İhale sürecinin daha önce bildirdiğimiz eksiklikler giderilmelidir. Hukuki, yöresel, yerleşke

konusunda eksiklikler var. Bunların hepsi sağlığa kavuşturulmalı. Herkesin rahat, gözü kapalı ihaleye gireceği ortam sağlanmalıdır. Yapılması, alınması gereken tedbirler alınmalı ve ihaleye öyle çıkılmalıdır. İhaleye girende 'ben bunları başarabilir miyim' kaygısı olmamalıdır. Hudut izinleri, ruhsatlarıyla ilgili bütün detayların şartnameme açık ve net ortaya koyulması gerekmektedir" diye konuştu.

(MD-SA-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title