Haberler

Tso Başkanı, Dolandırıldığı İddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na Başvurdu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası (Tso) Başkanı Ahmet Likoğlu, Cep Telefonuyla Dolandırıldığı İddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na Başvurdu.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu, cep telefonuyla dolandırıldığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, "Önceki gece Beykoz Asayiş Büro Amirliği Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'nde başkomiser olduğunu ileri süren Y.T. isimli şahıs, adıma kayıtlı cep telefonum aracılığıyla internet üzerinden bir albayın eşine hakaret yoluyla taciz edildiğini söyledi" dedi. Arayan şahsın, bir GSM şirketine ait 3 ayrı telefon numarası daha vererek bu numaraları aramasını istediğini anlatan Likoğlu, "Saat 23.15 sıralarında cep telefonumdan arandım. Arayan şahıs kendisini, Beykoz Asayiş Büro Amirliği Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü'nde başkomiser olarak tanıtarak, isminin Y.T. olduğunu söyledi. Şahıs, albay eşi olduğunu ifade ettiği S.K. isimli bayanın benim telefonum aracılığıyla internet üzerinden hakarete varan ifadelerle taciz edildiğini söyledi. Böyle bir şeyin olamayacağını söylediğim de şahıs, bu tür asılsız ihbarlar aldıklarını, olayı çözmeye çalıştıklarını belirterek, bana üç ayrı telefon numarası verdi ve bu numaraları aramamı ve konferans sistemine yönlendirmemi istedi. Bu arada aradığım diğer numaralardan birine çıkan şahıs da başkomiser H.Y. olduğunu söyledi. Yaklaşık 20 dakika süren görüşme sonrası telefonu kapatmamı, tekrar aramamı istediler. Bu arada yakın bir arkadaşımı arayarak durumu anlattım. Arkadaşım ise, hemen telefonumu kapatmamı, tüm banka hesap ve kredi kartlarımı iptal etmemi söyledi. Hesabım bulunan bankalarla irtibata geçerek gerekeni yaptım. Aynı saatlerde görevi başında olan İlçe Emniyet Müdürü Esat Bitnel'i arayarak, konu hakkında bilgi verdim. Kendisi ilgili yerleri arayarak, anılan isimde şahısların böyle görevlerde olmadığını tespit ettiğini bildirdi ve hesaplarım konusunda tedbir almamı önerdi. Beykoz Şubesi'ni aradığımda ise bu isimli şahısların olmadığı belirtildi. İlerleyen saatlerde GSM şirketi, yüksek miktarlarda yüklenme olduğu gerekçesiyle, tedbir amaçlı telefonlarımı dış hatta kitledi. Bugün yaptığım araştırmada tespit edebildiğim kadar, cep telefonumdan bilgim dışında 400 YTL'lik görüşme yapılmış. Diğerlerini araştırıyorum" dedi.

Banka hesaplarındaki şifreleri güvenli hale getirmemesi durumunda internet üzerinden de dolandırılma riski olduğunu belirten Likoğlu, "Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. Arkadaşımın uyarısı sayesinde daha büyük zarardan kurtuldum. Teknolojinin ilerlemesiyle dolandırıcılık metotları da gelişiyor. Halen olayın şaşkınlığı içindeyim" diye konuştu.

Likoğlu, avukat aracılığıyla Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek, dolandırıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

(BA-AK-NÇ-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title