Haberler

TSK Sınırın 30 Kilometre İçine Girdi

TSK'nın sınırı 30 kilometre geçtiği bildirildi. Yapılan takip operasyonlarında sınırı geçen Türk birliklerinin tampon bölgeler oluşturarak geri çekilmedikleri ve mevzilendiği haberleri alınıyor.

Kuzey Irak sınırda uzun süredir yığınak yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, sınırı 30 kilometre geçtiği bildirildi. Yapılan takip operasyonlarında sınırı geçen Türk birliklerinin tampon bölgeler oluşturarak geri çekilmedikleri ve mevzilendiği haberleri alınıyor.

ANKA'nın edindiği bilgiye göre, kara birlikleri, Irak sınırını geçtikten sonra PKK'nın olası kamplarına yönelik önce top atışları yapıyor, sonra bölgeyi temizledikten sonra oradan ayrılmayıp, yeni mevziler oluşturuyor.

Sınırlı operasyonun amacının PKK'yı bölgeden kovmak ve lojistik desteğini kesmeye yönelik olduğu bildirildi. PKK'dan temizlenen bölgeye konuşlanan askeri birliklerin tekrar bölgeden çıkmıyor. Bu nedenle PKK'nın hareketlerini kontrol altında tutan TSK 30 kilometre içerde temizlediği bölgeyi kontrol altında tutmayı hedefliyor.

Kuzey Irak'taki Amadiya yakınlarında bulunan Türk askerlerinin desteği ile yapılan sınır operasyonun kapsamı konusunda da ise çelişkili bilgiler geliyor. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title