Haberler

TSK Ödül Töreni

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TSK adına çeşitli şampiyonalarda başarılar kazanan personele ödüllerini verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına takım halinde veya ferdi olarak; 2007 yılında katıldıkları Uluslararası Askeri Sporlar Konseyi (CISM) Dünya, Avrupa, Bölgesel ve Balkan Şampiyonaları ile TSK Milli Takımlarının iştirak ettiği diğer uluslararası şampiyonalarda başarılı olan sporcu ve antrenörler ile bilim, kültür ve eğitim alanında başarılı olan personel, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından ödüllendirildi. Genelkurmay Başkanlığı Karargahında gerçekleştirilen törene Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile üst düzey komutanlar ve ödül alan personel katıldı.

Orgeneral Büyükanıt, Oraminal Ataç, Orgeneral Babaoğlu ve Orgeneral Koşaner'in gruplar halinde başarılı personele ödüllerini vermelerinin ardından, Orgeneral Büyükanıt, biri görme özürlü, ikisi tekerlekli sandalyedeki üç gaziye de çeşitli spor dallarındaki başarılarından dolayı ödül verdi. Orgeneral Büyükanıt gazileri öperek de kutlarken, bazı komutanların gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Törende bir konuşma yapan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, bilgi, eğitim ve gelişen teknolojik gelişmelerin takip edilmesinin önemine değindi. Büyükanıt, çağdaş uygarlık yarışında başarıya ulaşabilmek için öncelikle bilgi, beceri, entellektüel düşünce gücü ve bedeni yeterliliğin önemli olduğunu kaydetti. Bilim ve teknoloji alanındaki hızlı gelişmenin insan performansının sınırlarını zorladığını belirten Büyükanıt, bu kapsamda birkaç gün sonra açılışı yapılacak olan TSK Spor Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nın bu düşüncenin ilk meyvesi olacağını söyledi.

"AĞIR ŞARTLARI BİZ İSTEDİK VE LEHİMİZE KULLANDIK" Bu merkezde yürütülen disiplinler arası çalışmaların ve oluşturulacak etkileşimle TSK'nin yeni başarılara yelken açacağını ifade eden Büyükanıt, her birey için zorunlu olan bilgi donanımı yanında askerliği bir yaşam biçimi olarak kabul eden TSK mensuplarının bedeni yeterliliğe de sahip olmaları gerektiğini vurguladı. Çünkü genişleyen muharebe sahasında güce ve hıza dayalı mücadelenin devam ettiğini belirten Orgeneral Büyükanıt, "Son dönemde Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiğimiz operasyonlarda özellikle çok ağır kış şartlarında gerçekleştirmiş olduğumuz operasyonlara baktığımızda askerlerimizin bu ağır şartlarla nasıl mücadele ettiklerine ilişkin görüntüleri ekranlardan izlemişsinizdir. O birliklerimiz muharebe sahasının gereklerini göz önünde tutmadan eğitimlerini sürdürmemiş ve bedeni yeterliliğe ulaşmamış olsaydı o ağır şartlarda mücadelenin başarıya ulaşmasından da söz edilemezdi. Biz o ağır şartları kendimiz istedik. Çünkü o şartlarda harekat yapabileceğimizi biliyorduk. Bunu kendi lehimize kullandık" diye konuştu.

Asker olarak sporu sadece muharebe alanındaki zor şartlarla mücadele için gerekli görmediklerini belirten Büyükanıt, dengeli bir yaşam, beden ve r uh sağlığı için sporun gerekliliğine inandıklarını kaydetti.

Orgeneral Büyükanıt, gelecek sene görev süresi dolduğu için bu ödül töreninde bulunamayacağını da belirterek, başarılı sporcuları kutladı.

(MÜG-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title