Haberler

TSK'da Şeref ve Üstün Hizmet Madalyası Töreni

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Sürekli Gelişim Anlayışının Uzun Yıllarda Elde Edilen Bilgi Birikimleriyle Desteklendiği, Üretime Dönük Sonuç Odaklı Projelerin, Silahlı Gücün Gelecekte de Daha Dinamik Olacağını Gösterdiğini Belirtti. Büyükanıt, 'Bu Yıl İçinde Irak'ın Kuzeyinde Gerçekleştirilen Hava ve Kara Operasyonları ile Kısa Zamanda Hayata Geçirilen Projeler Sanıyorum Atılan Adımlar Konusunda Bir Fikir Vermiştir' Dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, sürekli gelişim anlayışının uzun yıllarda elde edilen bilgi birikimleriyle desteklendiği, üretime dönük sonuç odaklı projelerin, silahlı gücün gelecekte de daha dinamik olacağını gösterdiğini belirtti. Büyükanıt, ''Bu yıl içinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen hava ve kara operasyonları ile kısa zamanda hayata geçirilen projeler sanıyorum atılan adımlar konusunda bir fikir vermiştir'' dedi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda ''Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref ve TSK Üstün Hizmet Madalyası Tevcih Töreni'' düzenlendi.

Törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile orgeneral rütbesiyle 30 Ağustos itibariyle Ege Ordusu Komutanlığı'na atanan Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na atanan Korgeneral Aslan Güner ve eşleri ile üst düzey komutanlar katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ataç ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu'na üstün hizmetleri ve yürüttükleri kuvvet komutanlığı görevindeki başarıları dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası ve beratlarını tevcih etti.

Orgeneral Büyükanıt, 30 Ağustos itibariyle orgeneralliğe yükselecek Korgeneral Güner ve Korgeneral Kıvrıkoğlu'na da TSK'nın çeşitli kademelerinde yaptıkları özverili ve başarılı çalışmaları ve bir üst rütbeye yükseltilmeleri dolayısıyla TSK Üstün Hizmet Madalyası ve beratlarını verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt, törende yaptığı konuşmada, TSK'nın çağdaş harp ölçütlerini daha da yukarı taşıyan böyle bir lider kadroyla çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Güvenlik ortamının tehdit, risk ve belirsizliklerle dolu olduğu bir süreçte, TSK'nın hedefinin yüksek disiplin ve moral gücünü koruyarak harbe hazırlık seviyesini en üst seviyede tutmak ve gelişiminin sürekliliğini sağlamak olduğunu belirten Orgeneral Büyükanıt, şöyle konuştu:

''Yaşadığı coğrafyanın gerçeklerinin farkında olan TSK, bu hedefe ulaşmakta gücünü çok yönlü deneyimleri, bilgi altyapısı, yurt sevgisi, fedakar personelin vazife bilinci ve en önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk ulusunun kendisine duyduğu büyük güvenden almaktadır. Böyle bir ortamda üstün liderlik özellikleriyle emir ve komuta ettikleri birlikleri yönetmenin ötesinde, personeli için ideal bir model olma özelliği taşıyan bu arkadaşlarım, TSK'nın başarıyla mücadele edebilmesine imkan tanıyacak yetenekleri kazanmak için çok önemli çalışmalar da yapmışlardır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title