Haberler

TSK: 1 Haftada 105 Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

TSK'nın 20-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği operasyonlarda 105 terörist öldürüldü.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK), 20-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 105 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. TSK ayrıca, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında, geçtiğimiz hafta içerisinde Azaz- Cerablus arasında bulunan 8 meskun mahal ve 40 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığını da açıkladı.

20 EL YAPIMI PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

TSK tarafından yapılan haftalık bilgilendirme açıklamasında, teröristle mücadele harekatı kapsamında, 20-26 Ekim tarihleri arasında, Pkk'nın yaz kış sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması sebebiyle büyük önem taşıdığı belirtilen Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı gibi bölgeleri teröristlerden temizlemek ve kış tertiplenmesine geçmesini engellemek amacıyla başlatılan operasyonlara aralıksız devam edildiği belirtildi. Bu kapsamda; Hakkari Çukurca ve Şemdinli, Şırnak Beytüşşebap ve Ayvalık, Diyarbakır Lice ve Hani, Siirt Pervari, Bitlis Merkez, Bingöl Kiğı, Batman Kozluk ile Ağrı Doğubayazıt bölgelerinde orta ve büyük çaplı operasyonlar gerçekleştirilerek, 105 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca 20 EYP, 7 uçaksavar makineli tüfek, 7 roketatar, 10 keskin nişancı tüfeği, 39 piyade tüfeği, 27 mayın, yaklaşık 3 ton amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve cinste mühimmatla EYP yapımında kullanılan kablo, fünye ve patlayıcının ele geçirildiği kaydedildi.

2 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

TSK'nın açıklamasında, PKK tarafından sivil vatandaşlara ve güvenlik güçlerine karşı kullanılmak üzere hazırlanmış 2 bomba yüklü aracın Mardin Savur ve Tunceli Ovacık'ta imha edildiği de belirtildi. PKK'nın lider kadrosuna ve ödül listesinde aranan teröristlere yönelik operasyonlar sonucunda ise turuncu listede yer alan 1 terörist, yeşil listede yer alan 1 terörist ve gri listede yer alan 3 teröristin etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca Hakkari Şemdinli bölgesinde 2 sığınak ve 1 mağara, Hakkari Çukurca bölgesinde 1 mağara, Şırnak Uludere Düğün Dağı bölgesinde 4 mağara ve 100'er metre uzunluğunda 2 tünel, Bingöl Genç bölgesinde 1 depo, 4 odalı sığınak ve 10 küçük çaplı sığınağın tespit edilerek, kullanılamaz hale getirildiği bildirildi. Açıklamada, yürütülen operasyonlar sayesinde PKK'nın yurt içindeki kış aylarına yönelik yığınaklanma faaliyetlerinin sekteye uğradığı, bu durumun da teröristlerin moral ve motivasyonunda önemli bir çöküntüye sebep olduğu ifade edilerek, "Telsiz konuşmalarına yansıyan bu durum, en alt düzeydeki teröristlerde bile sözde üstlerine karşı gelme, isyan etme, örgütü terk etme girişimleriyle neticelenmektedir. Sadece bu hafta içinde kaçma girişiminde bulunan en az 7 teröristin örgüt içi infaza uğradığı yönünde kuvvetli duyumlar alınmıştır. BTÖ'nün yurt içindeki kış aylarına yönelik yığınaklanma faaliyetlerinin sekteye uğramış olması, bahar aylarında başlatmayı düşündükleri/planladıkları eylemlerine de büyük bir darbe vurmuştur" denildi.

Yurt içinde kırsal alanda bulunan ve hayatta kalmayı başaran teröristleri önümüzdeki günlerde büyük bir açlık korkusu sardığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "TSK tarafından kar/kış, yağmur/çamur demeden operasyonlara devam ediliyor olması ve silahlı ve silahsız İHA'ların yoğun olarak en sarp ve saklı yerlerde dahi etkin olarak kullanılması teröristlerin başlarını bulundukları inlerinden dışarıya çıkaramayacakları manasına geliyor ki, bu durumun da, teslim olmamaları halinde, saklandıkları yerlerde kendi kendilerine etkisiz hale geleceklerine sebebiyet vereceği anlaşılıyor. Meydana gelen son gelişmelerden sonra bölge halkının desteğini büyük oranda kaybetmiş olmaları teröristlerin mücadele azimlerini ve dayanıklılıklarını büyük ölçüde kırmıştır. Çok az sayıda da olsa bölge halkından destek vermek isteyenlerin dahi yoğun operasyonlardan dolayı teröristlerle bağı kesilmiştir. Bu durum da BTÖ'de büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır"

AZAZ-CERABLUS ARASINDA 40 KİLOMETREKARELİK ALAN KONTROL ALTINA ALINDI

TSK'nın açıklamasında, ayrıca Diyarbakır Kocaköy, Çaytepe Mahallesinde, petrol boru hattına EYP'li saldırıda bulunulduğu ve Hatay Dörtyol, Yeşil mahallesinde bir taş ocağında bulunan 11 kamyon ve 1 iş makinasının kundaklandığı kaydedildi. Gerçekleştirilen etkili hudut denetim ve kontrolleri sonucunda; Şanlıurfa Suruç, Mürşitpınar'da Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollardan girmeye çalışan PKK/PYD mensubu 1 teröristle Şanlıurfa Akçakale, Büyüknaneli Mahallesi Akyaprak Mezrasında Türkiye'den Suriye'ye illegal yollardan geçmek isteyen PKK mensubu 1 teröristin yakalandığı bildirildi. Öte yandan Kilis Merkez, İnanlı köyü mülki sınırları içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan DEAŞ (IŞİD) terör örgütü üyesi yabancı uyruklu 3 kadın teröristin yanında 3 çocuğuyla birlikte yakalandığı ifade edildi.

TSK tarafından yapılan açıklamada, Fırat Kalkanı harekatı kapsamında, 20-26 Ekim tarihleri arasında, Azaz-Cerablus arasında bulunan 8 meskun mahal ve 40 kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı bildirildi. PYD/YPG unsurlarının, demografik yapıyı değiştirmek maksadıyla DEAŞ'tan (IŞİD) temizlenen bölgelere yerleşmesine engel olmaya yönelik alınan tedbirler kapsamında; Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından gerçekleştirilen hava taarruzu neticesinde PYD/YPG'nin Afrin'den doğuya doğru ileri hareketinin durdurulduğu belirtildi. TSK açıklamasında ayrıca PKK'nın kış dönemini bahara hazırlık amacıyla kullanmasını önlemek için yol kontrollerine ve operasyonlara yaz kış demeden devam edileceği vurgulanarak, şöyle denildi: "Türk Silahlı Kuvvetleri, başta PKK/PYD terör örgütü olmak üzere insanların inanç sistemini ve dünya düzenini tehdit eden FETÖ/PDY, DEAŞ ve diğer terör örgütleriyle mücadelesine kararlılıkla sürdürecek, 'FIRAT Kalkanı Harekatı'nın müteakip safhasında; DEAŞ'ı Türkiye'ye tehdit olmayacak derinlikte tesirsiz hale getirecek bölgelerin kontrol altına alınmasına gayret sarf edilecektir. Gerek terörle mücadele harekatı gerekse Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri, her zaman bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için en üstün teknolojik yeteneklerini de kullanmak suretiyle her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri yüksek bir tempo ve kararlılıkla, milletimizin emrinde, kendisine tevdi edilen tüm görevleri, geçmişte olduğu gibi bugün de yerine getirme azim ve kararlılığındadır"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cerablus Hakkari PKK Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title