Haberler

Tse'nin 56. Olağan Genel Kurulu

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "müşteri dostu marka" ve "müşteri dostu kuruluş" adı altında ürettikleri Türk standartlarının uluslararası standart olması için çalışma başlattıklarını belirterek, "Uluslararası alanda, özellikle yönetim sistemlerinde biz de...

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, "müşteri dostu marka" ve "müşteri dostu kuruluş" adı altında ürettikleri Türk standartlarının uluslararası standart olması için çalışma başlattıklarını belirterek, "Uluslararası alanda, özellikle yönetim sistemlerinde biz de artık belirleyici olmaya başladığımızı ispat ettik." dedi.

Korkmaz, TSE'nin 56. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, vatandaşların seyahatlerinde kimlik bulundurması zorunluluğu gibi, ekonomik ve ticari değeri olan ürün ve hizmetlerin de yurt içi ve yurt dışında dolaşabilmesi için kimlik ve belgeye sahip olmaları gerektiğini söyledi.

Sadece üreticilerin değil tüketicilerin de standardizasyon süreçlerinde yer alması anlayışını, uluslararası standardizasyon süreçlerine taşıma zamanının geldiğini anlatan Korkmaz, "Bu anlamda kendi kurumumuzda standardizasyon süreçlerinin tüketici dernekleri ve birlikleri marifetiyle yürütülmesi konusunda gerekli çalışmaları başlattık." ifadesini kullandı.

Korkmaz, gerek Türkiye'de gerekse dünya çapında iş ve işlemlere imza atmak için çalıştıklarının altını çizerek, "Özellikle 'müşteri dostu marka' ve 'müşteri dostu kuruluş' adı altında üretmiş olduğumuz Türk standardının, uluslararası standart olması için çalışma başlattık. Bunun anlamı şu: Uluslararası alanda, özellikle yönetim sistemlerinde, biz de artık belirleyici olmaya başladığımızı ispat ettik." diye konuştu.

Genel Kurulda yapılan oylamayla TSE'nin 2016 bütçesi ve Yönetim Kurulu faaliyetleri ibra edildi. Ayrıca boşalan 3 Yönetim Kurulu üyeliği için seçim yapıldı. Buna göre, Uğur Büyükhatipoğlu, Rıdvan Ağaoğlu ve Prof. Dr. Nizami Aktürk Yönetim Kurulunun yeni üyeleri oldu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title