Haberler

Tse Başkanı Korkmaz'dan İş Adamlarına Çağrı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, sanayici ve iş adamlarını standardizasyon çalışmalarına katılmaya çağırarak, "Standardizasyona hakim olmayan, standardizasyon çalışmalarında yer almayan dünya ticaretinde yer alamaz” dedi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, sanayici ve iş adamlarını standardizasyon çalışmalarına katılmaya çağırarak, "Standardizasyona hakim olmayan, standardizasyon çalışmalarında yer almayan dünya ticaretinde yer alamaz" dedi.

Türk Standartları Enstitüsü, Dünya Standartları Günü etkinlikleri kapsamında "Ekonomik ve Ticari Hayatta Standardizasyonun Önemi" konulu bir panel düzenledi. Panelde ulusal ve uluslararası standardizasyona katılımın önemi ve iş dünyasına sağlayacağı katkılar, ticarette teknik engellerin aşılmasında standartların önemi ve ekonomik büyümeye ve ihracata etkileri konuşuldu. Panelin açılışında konuşan TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, standirtizasyon çalışmalarına dikkat çekti. "Ürünlerin uluslararası seyahat edebilmesi için uygunluk değerlendirme olarak adlandırdığımız belgelere ihtiyacı var. Bu belgeler olmadan uluslararası seyahate ürünün ve hizmetin çıkması mümkün değil" diyen Korkmaz, standardizasyon faaliyetlerinde etkin bir fonksiyon üstlenilmemesi durumunda ürünlerin pasaport almasının mümkün olmayacağını söyledi. Korkmaz, "Son zamanlarda gündemimize oturmuş olan sanayi devrimi, esasında yeni bir standart ve uygunluk değerlendirme alanı açmaktadır" dedi.

Sanayici ve girişimcilere standardizasyon çalışmalarına katılma konusunda çağrıda bulunan Korkmaz, "Sanayici ve iş adamlarımıza özellikle çağrıda bulunmak istiyorum. Standardizasyona hakim olmayan, standardizasyon çalışmalarında yer almayan dünya ticaretinde yer alamaz. Bu son derece kesindir. Şuanda hizmet alanında belki çok fazla standart yoktur uluslararası ama teknolojik alanda bütün ürünlerin standardı vardır. Yüzde 100'ün belgelendirme ihtiyacı vardır. Biz kendi teknolojik stratejilerimiz doğrultusunda uluslararası teknolojik standartları çerçevesinde bu uygulamaya katılmazsak geride kalırız. Standardizasyon çalışmalarına katılmak kolay değil, on yıllarca önceden tedbir almak gerekir" diye konuştu.

Korkmaz, TSE Kanunu'nda değişikliğe ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, bu kanun değişikliği çalışmalarının son noktaya getirildiğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title