Haberler

Tsb : Sigorta Şirketleri 9 Ayda 25.9 Milyar Lira Tazminat Üstlendi

Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) üye şirketlerden derlediği verilere göre sigorta sektörü üçüncü çeyrek sonunda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26.5 artışla 25.9 milyar lira tazminat üstlendi.

Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) üye şirketlerden derlediği verilere göre sigorta sektörü üçüncü çeyrek sonunda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26.5 artışla 25.9 milyar lira tazminat üstlendi.

TSB verilerine göre, sektörün prim üretimi geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında, hayat dışı branşlarda yüzde 19.8, hayat sigortaları branşında yüzde 8.5 ve ortalamada da yüzde 18.1 arttı. Söz konusu sonuçlarla hayat dışı sigortalar prim üretimi 34.1 milyar liraya ve  hayat sigortaları prim üretimi de 5.4 milyar liraya yükselirken, sektörün toplam prim üretimi 39.5 milyar liraya çıktı.

Verilerde ayrıca, hayat branşında önceki dönemlerdeki yüksek büyüme oranlarında etkili olan kredi hacminin stabil hale gelmesinin hayat branşındaki büyümeyi sınırlı tuttuğuna dikkat çekildi.

Katılım sigortacılığında faaliyet gösteren yedi şirketin toplam prim üretimindeki payı yüzde 3.8'e yükselirken, toplam prim üretimi 1.5 milyar lira oldu.

Sigorta, reasürans ve emeklilik şirketlerinin aktif büyüklüğü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21.7 artışla 175 milyar lira,  toplam öz sermaye büyüklüğü de 22.5 milyar lira oldu.

TSB ayrıca, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde katılımcı sayısının 14 Aralık itibarıyla 6.9 milyona, fon büyüklüğünün de devlet katkısı dahil olmak üzere 86.7 milyar liraya yükseldiğini duyururken, 2017 yılında başlatılan otomatik katılım uygulaması sebebiyle 21 Kasım itibarıyla sisteme kaydolan 14.1 milyon çalışan arasından 5 milyonunun sözleşmelerinin devam ettiğini, ayrılma oranının da yüzde 66 olarak hesaplandığını belirtti. Sözleşmeleri devam eden katılımcıların otomatik katılım fon tutarının 3.8 milyar liraya yükseldiğini de ekledi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Sigorta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title