Haberler

Trump vs. Kim Jong-un, TÜFE, Cari Açık

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'ye yönelik "ABD'nin gazap ve öfkesi ile karşı karşıya kalacaklar" şeklindeki açıklamasının yeterince sert olmadığını belirtti.


ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore'ye yönelik "ABD'nin gazap ve öfkesi ile karşı karşıya kalacaklar" şeklindeki açıklamasının yeterince sert olmadığını belirterek " Kuzey Kore, aklını başına alsın yoksa bu dünyada çok az ülkenin maruz kaldığı bir sıkıntı ile karşı karşıya kalacak." dedi. Trump, New Jersey'deki golf kulübünde tatildeyken Kuzey Kore devam eden gerilim de dahil birçok konunun ele alındığı ulusal güvenlik toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

USD küresel bazda, beklentilerin altında kalan ÜFE verileri nedeniyle kazanç serisini sonlandırırken, TRY'nin ise jeopolitik risklerin arttığı periyodda diğer EM para birimleriyle beraber değer kaybetmekte olduğu görülmektedir. Son 2 gündür EM grubunda başta KRW olmak üzere Asya para birimleri düşüşlerde başı çekmekte, TRY de yüksek korele olduğu ZAR, RUB, BRL, PLN gibi para birimleriyle beraber bu duruma uyum sağlamaktadır. Bugün açıklanacak TÜFE verisinin ise fiyatlamalara yeni bir boyut getirmesi beklenebilir. Zayıf ÜFE verisi iç piyasada fiyatlanmadı, ancak TÜFE'nin önem derecesi daha yüksek. Olumsuz bir veride piyasanın yeniden 3,54 – 3,52 aralığına dönmesini bekleriz. Bu seviyelerde ise TRY adına riskli bölgelere yaklaşılabilir. Direncimiz 3,56 TRY aleyhine volatiliteyi artırabilir, dikkat edilmesi gereken bir seviye. Risk iştahındaki olumsuzluk kurun yukarı bakmasına neden olmaktadır.

Küresel bazda USD hareketi zayıf gelen ÜFE verisinden dolayı yavaşlamıştır, piyasa bir yandan da Kuzey Kore krizini ve Fed konuşmacılarını beklediğinden dolayı verilerin de aslında çok fazla etkisi olamıyor. Bugün iki taraftan gelen TÜFE verileri ise parite üzerinde etkili olabilir, özellikle ABD'de TÜFE beklentileri karşılamazsa EUR'daki yukarı momentumun geri gelmesini bekleyebiliriz. EUR 1,1780 seviyesine tutunduğu takdirde yeniden momentum kazanabilir. Ancak mevcut gerilediği yerlerde kalması aşağı yönlü risklerin halen daha ağırlıkta olmasına sebebiyet vermektedir. Bu kapsamda EUR'nun da 1,1660 seviyesine gerilemesi beklenebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump New Jersey Kuzey Kore Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title