Haberler

ABD'den Görülmemiş Petrol ve Doğalgaz Hamlesi! Yıllar Sonra Pasifik'te Sondaj Yapacaklar

Güncelleme:

Trump hükümeti, ülkenin açık denizlerinde petrol ve doğalgaz arama-üretim faaliyetlerine izin vermeye hazırlanıyor. Onlarca yıldır yasaklı olan Pasifik'te sondaj yapılacak.

ABD Başkanı Donald Trump hükümeti, ülkenin açık denizlerinde petrol ve doğalgaz arama-üretim faaliyetlerine izin vermek için bir plan oluşturulduğunu açıkladı. ABD karasularını gaz ve petrol sondajları için açma planı, onlarca yıl sonra ilk kez pasifik okyanusunda da sondaj gerçekleştirilmesini kapsıyor. Söz konusu bölgelerde arama yapılması yıllardır yasak.

5 YILLIK PLAN HAZIRLADI

ABD İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Pasifik ve Atlantik okyanuslarıyla Meksika Körfezi kıyılarında petrol ve doğalgaz araması, sondajı ve üretimine izin vermek için "Amerika'nın Açık Deniz Petrol ve Doğalgaz Potansiyelini Serbest Bırakmak" adlı 5 yıllık bir plan hazırlandığı bildirildi.

FEDERAL KIYILAR VE AÇIK DENİZLER SONDAJA AÇILIYOR

Açıklamada, plan kapsamında, ABD'nin federal kıyılarının ve açık denizlerinin yüzde 90'ından fazlasının 2019-2024 döneminde petrol ve doğalgaz arama-üretim ve sondaj faaliyetlerine açılmasının öngörüldüğü belirtildi.

Söz konusu bölgelerde enerji firmalarının kira sözleşmesi yoluyla arama-üretim ve sondaj yapabileceğinin kaydedildiği açıklamada, plan sayesinde Alaska açıklarında 19, Pasifik Okyanusu bölgesinde 7, Atlantik Okyanusu bölgesinde 9 ve Meksika Körfezi açıklarında 12 sahanın petrol ve doğalgaz faaliyetlerine açılacağı bilgisine yer verildi.

GÖRÜŞLER ALINMAYA BAŞLANACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD İçişleri Bakanı Ryan Zinke, "Enerji kaynaklarımızı sorumlu, güvenli ve düzenlemelere uygun şekilde geliştirmek ekonomimiz ve enerji güvenliğimiz açısından önemli." ifadesini kullandı.

Açıklamada, plan ile ilgili olarak ABD kamuoyunun, şirketlerinin ve kuruluşlarının 16 Ocak'tan itibaren görüşlerinin alınmaya başlanacağı bilgisi paylaşıldı.

SIERRA CLUB'TAN SERT TEPKİ

ABD İçişleri Bakanlığının açıklamasının ardından, ilk tepki çevreci kuruluş Sierra Club'dan geldi.

Sierra Club'dan yapılan açıklamada, ABD'nin New Jersey, Kuzey ve Güney Carolina, Virginia ile Florida eyaletlerinin valilerinin ve halkının açık denizlerde sondaj faaliyetlerine karşı olduğu vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sierra Club İcra Direktörü Michael Brune, "Trump ve Zinke, kampanyalarını destekleyen ve hükümette yer alan enerji endüstrisini dinliyor, ABD halkının isteklerine karşı hareket ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, açıklamada, Trump'ın selefi Barack Obama'nın Beyaz Saray'dan ayrılmadan hemen önce Kutup bölgesinde ve Atlantik okyanusundaki açık denizlerde sondaj faaliyetlerini süresiz olarak yasakladığı hatırlatıldı.

TRUMP'TAN OBAMA'NIN KARARININ İPTALİ İÇİN HAMLE

Obama, Aralık 2016'da aldığı kararda, ABD'nin Kutup bölgelerinin ve Atlantik Okyanusu kıyılarının petrol ve doğalgaz arama-üretim faaliyetlerine "süresiz kapalı" olacağını duyurmuştu.

Öte yandan, Trump, Nisan 2017'de imzaladığı bir başkanlık kararnamesiyle, İçişleri Bakanlığına söz konusu bölgelerde petrol ve doğalgaz arama-üretim ve sondaj faaliyetlerini yeniden başlatmak için bir plan geliştirmesi emri vermişti.

Uzmanlar, ABD İçişleri Bakanlığının yeni planının faaliyete geçebilmesinin yaklaşık 18 ay sürebileceğini belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Atlantik Okyanusu Barack Obama Donald Trump Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title