Haberler

Trump'tan Göçmenler İçin Korkutan Açıklama: Orduyu Gönderiyorum

Güncelleme:

Meksika sınırından ülkeye girmeye çalışan binlerce göçmeni durduracağını belirten ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Orduyu gönderiyorum" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, yoksulluğa dayanamayarak Orta Amerika ülkelerinden kaçarak ABD'ye girmeye çalışan binlerce göçmen için sert bir açıklama yaptı.

"ORDUYU GÖNDERİYORUM"

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Bu ulusal acil durum için orduyu gönderiyorum. Durdurulacaklar!" ifadelerini kullandı.

İşte Donald Trump'ın yaptığı o açıklama;

Trump'tan Göçmenler İçin Yeni Açıklama: Orduyu Gönderiyorum

ACİL DURUM AÇIKLAMASI YAPMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika polisi ve ordusunun, ABD'nin güneysınırına gelen göçmenleri durduramadığını belirterek ''acil durum'' ilan etmiş vesınırdaki devriyeleri harekete geçirdiğini açıklamıştı. Trump, ayrıca Guatemala, Honduras ve El Salvador'a dış yardımlarıkesmeye ya da büyük ölçüde azaltılmaya başlayacaklarını söylemişti.

GÖÇMENLER, GUATEMALA SINIRINA DAYANMIŞTI

Orta Amerika'dan ABD'ye ulaşma ümidiyle yola çıkan binlerce göçmeninoluşturduğu konvoy, Meksika'nın Guatemala sınırına dayanmıştı. Suchiate Nehri'nde Meksika ile Guatemala'yı birbirine bağlayan köprüve sınır kapısında toplanan, geceyi burada uyuyarak geçiren 3 binden fazlagöçmenin ülkeye girişine izin verilmemişti.

TEL ÖRGÜLERİ AŞMIŞLARDI

Bazı göçmenlerin tel örgüleri aşarak tarafsız bölgeye geçtiği veMeksika güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştığı bildirilmiş; polis, taşatan göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etmişti.

BAZI GÖÇMENLER NEHRE ATLAMIŞTI

Honduraslı göçmenlerden bazıları da sallarla Meksika tarafına geçmekiçin Suchiate Nehri'ne atlamıştı. Meksikalı yetkililer, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların dabulunduğu göçmenlerden, geçerli belgeleri taşıyanların kurallara uygun biçimdeülkeye girişine izin verileceğini bildirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title