Haberler
BBC

Trump-Putin Görüşmesi, Rus İstihbaratçılara Yönelik Suçlamalara Rağmen 'Planlandığı Gibi...

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Pazartesi günkü görüşmesinden hemen önce, ABD Adalet Bakalnlığı 12 Rus istihbaratçıya '2016 seçimlerine siber saldırıyla müdahale' suçlamasını yöneltti.

ABD Başkanı Donald Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Pazartesi günkü görüşmesinden hemen önce, ABD Adalet Bakanlığı 12 Rus istihbaratçıya, "2016 seçimlerini etkilemeye amacıyla Demokrat siyasetçilerin e-postalarını 'hack'ledikleri" suçlamasını yöneltti.

Trump ve Putin'in Pazartesi günü Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de bir araya gelmesi planlanıyor.

İki ülkeden gelen açıklamalardan, bu görüşmenin ABD ve Rusya arasındaki ilişkilere yeni bir başlangıç yapma amacı taşıdığı anlaşılıyor.

ABD Adalet Bakanlığı'nın 12 Rus istihbaratçıya yönelttiği suçlamaların ardından, toplantının iptal edilmesi çağrıları yapılıyordu.

Beyaz Saray'dan Cuma günü gelen açıklamada, görüşmenin planlandığı gibi gerçekleşeceği duyuruldu.

Sözcü Sarah Sanders gazetecilere yaptığı açıklamada, görüşmenin "iptal edilmediğini" söyledi.

Rusya'dan da toplantının yapılacağı açıklaması geldi.

Putin'in danışmanlarından Yuri Ushakov Cuma günü gazetecilerin bir sorusu üzerine, "Trump'ı rakip olarak değil, ortak olarak görüyoruz" dedi ve ekledi:

"Bu toplantının amacı, bize göre, ABD ve Rusya arasında olumsuz başlayan ilişkileri nihayet olumluya çevirmek."

12 Rus istihbaratçısına yönelik suçlamalar yine de Washington ve Moskova arasında gerilime yol açtı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan suçlamaların, Pazartesi günkü görüşme öncesi havayı bozmayı amaçlayan bir "komplo" olduğu açıklaması geldi.

Açıklamada, Rus yetkililere yönelik herhangi bir kanıt olmadığı öne sürüldü.

Ancak ABD Adalet Bakanı Yardımcısı Rod Rosenstein, siber saldırıların amacının 2016 yılındaki ABD seçimlerini etkilemek olduğunu söylüyor. Suçlamalar neler?

12 Rus istihbaratçıya, 2016 seçimlerinde Demokratik Ulusal Komite'yi 'hack'ledikleri suçlaması yöneltildi.

Rosenstein, suçlanan istihbaratçıların siber saldırılarında dolandırıcılıkla elde edilmiş e-postalar ve kötü amaçlı yazılım kullandıklarını söyledi.

Özel Yetkili Savcı Robert Mueller'ın yürüttüğü soruşturma, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale iddiasını inceliyor.

Soruşturma kapsamında bugüne dek 20 kişi ve üç şirkete suçlama yöneltildi.

İddianamede, Rus istihbaratçıların siber saldırılarına Mart 2016'da Hillary Clinton'ın başkanlık kampanyasının gönüllüleri ve çalışanlarının e-mail adreslerini 'hack'leyerek başladıkları belirtiliyor.

Rosenstein, hazırlanan iddianamede herhangi bir Amerikan vatandaşının suç işlediğine dair bir suçlama olmadığını söyledi.

BBC

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title