Haberler

Trump: "Meksika Sınırının Hepsine Duvar Yapmaya Gerek Yok"

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, 3,2 kilometrelik sınırın hepsine duvar yapmanın gereksiz olduğunu, 1-15 kilometrelik bir duvarın yeterli olacağını söyledi.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, 3,2 kilometrelik sınırın hepsine duvar yapmanın gereksiz olduğunu, 1-15 kilometrelik bir duvarın yeterli olacağını söyledi. Meksika-ABD sınırının yaklaşık 1,5 kilometresinde zaten çit bulunuyor.

Devlet Başkanı Trump, Fransa'ya gitmek üzere bulunduğu Air Force One uçağında gazetecilere tartışmalı duvar projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, güvenlik için sınırın arka tarafının da görülebilmesi gerektiğine vurgu yaparak duvarın şeffaf olması gerektiğini söyledi. Trump şöyle devam etti: "Sınır 2 mil (3.2 km), ama duvarın 2 mil olmasına gerek yok çünkü zaten pek çok doğal bariyer var. Dağlar var. Şiddetli akan nehirler var. Gerçekten insanların geçemeyeceği alanlar var."

Trump, 700 mil (1,1 km) ila 900 mil (1,4 km) arasında şeffaf bir duvarın yeterli olduğunu söyledi.  Meksika-ABD sınırının 600 millik (1,46 km) kısmında zaten çitler bulunuyor.

Uyuşturucu kaçakçılığını önlemek için Meksika sınırına duvar yapmak, Turmp'ın seçim kampanyasının temel vaatlerinden biriyidi. Kampanya sırasında Trump "büyük güzel bir kapılı büyük güzel bir duvar" sözü vermişti. - Madrid

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title