Haberler

Trump'ın "Korona aşısı" çıkışına Beyaz Saray'dan düzeltme geldi

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump'ın Hindistan'da yaptığı bir konuşmada "Koronavirüs aşısı yakın" şeklindeki çıkışı büyük yankı uyandırdı. Birçok haber ajansı, bu açıklamayı "Son dakika" gelişmesi olarak okuyucularına servis ederken, konuyla ilgili sürpriz bir düzeltme geldi. Beyaz Saray, Trump'ın sözlerinin dünya çapında yanlış anlaşıldığını, ABD Başkanı'nın o sırada gelen bir soru nedeniyle aslında ebola aşısından söz ettiğini açıkladı.

TARTIŞMA NEREDEN ÇIKTI?

Söz konusu tartışma, Trump'a Hindistan ziyaretindeki basın toplantısında gelen bir soru üzerine patlak verdi. NBC muhabiri Trump'a selefi Barack Obama'nın ABD'li bir Ebola hastasını ülkeye döndürme girişimini eleştirmesini hatırlattı. Trump yönetiminin de Amerikalı koronavirüsü hastalarını ülkeye geri getirdiğine dikkat çeken muhabir, "Obama'ya eleştirinizde haklı mıydınız?" diye sordu.

BEYAZ SARAY: EBOLADAN SÖZ EDİYORDU

Bunun üzerine savunmaya geçen Trump, koromavirüs ile ebola arasında büyük bir fark olduğunu, Obama yönetiminin ebola hastasını ülkeye getirdiği sırada bu virüsün neredeyse yüzde 100 oranında öldürücü olduğunu söyledi.

Trump, "Korona virüsünde ölüm oranı şu an yüzde 1 ila 2" deyip ebolayı kast ederek, "Diğer vakada fiilen yüzde 100'dü. Şimdi artık onu incelediler, hakkında çok şey biliyorlar. Esasında bir aşıya çok yakınız" ifadelerini kullandı.

Trump'ın bu sözlerinin "Koronavirüsün aşısı bulundu" şeklinde değerlendirilmesi üzerine Beyaz Saray'dan "Korona virüsten değil, eboladan söz ediyordu" açıklaması geldi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Beyaz Saray Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title