Haberler

Trump'a Eski Avukatından Suçlama

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Kongre'de ifade vermeden önce yaptığı yazılı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın "ırkçı ve hilebaz" olduğunu kanıtlayan belgeler sunacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Kongre'de ifade vermeden önce yaptığı yazılı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın "ırkçı ve hilebaz" olduğunu kanıtlayan belgeler sunacağını açıkladı.

10 yıl boyunca ABD Başkanı Donald Trump'ın avukatlığını yapan Michael Cohen, Kongre'de ifade vermeden önce yazılı bir açıklama yaptı. Amerikan Politico.com sitesinde yayımlanan Cohen'in açıklamasında "Trump ırkçıdır, dolandırıcıdır, hilebazdır" ifadesi yer alıyor. Cohen açıklamasında, Trump'ın "ırkçı ve hilebaz" olduğunu ifade ederek, bu suçlamaları da kanıtlayacak belgeler sunacağını dile getirdi. Cohen'in Trump'ı 2016 seçimleri öncesinde çeşitli olayları gizleme çabalarına doğrudan dahil olmakla suçlayacağı kaydedilen açıklamada Trump'ın vergi kaçakçılığına ilişkin mali belgeleri de sunabileceği ifade ediliyor.

Michael Cohen'in bugün Temsilciler Meclisi Kontrol Komisyonu'nda yarın da kamuya kapalı oturumda Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu tarafından ifadesi alınacak.

Trump: "Cohen, hapis süresini kısaltmak için yalan söylüyor"

ABD Başkanı Donald Trump ise, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile tarihi zirve için Vietnam'ın başkenti Hanoi'de buluyor. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Trump, "Michael Cohen, (ne yazık ki) beni temsil eden avukatlardan biri. Ayrıca başka müşterileri de vardı. Yalan söylemek ve dolandırıcılık yaptığı gerekçesiyle, New York Bürosundan ihraç edildi. Trump ile ilgili olmayan kötü şeyler yaptı. Hapis süresini kısaltmak için yalan söylüyor" ifadelerini kullandı.

New York Barosundan ihraç edildi

Temyiz Mahkemesi, "Avukat Şikayet Komitesi" adlı disiplin komitesi Cohen'in, New York Barosundan kovulması için yaptığı başvuruyu değerlendirmişti. Mahkeme, Cohen'in 1992'den bu yana üyesi olduğu New York Barosundan ihracına hükmetmişti.

Cohen Aralık ayında Trump adına çalıştığı dönemdeki faaliyetlerinden suçlu bulunarak 3 yıl hapse mahkum edilmişti. Daha önce Kongre komisyonuna yalan ifade vermek, yasa dışı para ödemek, seçim kampanyası finansman kurallarını ihlal etmek, banka dolandırmak ve Moskova'daki emlak projesi için Trump'a aracılık etmek gibi konularda federal yetkililere yalan söylemekten hüküm giyen Cohen'in cezaevine girişi Mayıs ayına ertelenmişti. - WASHINGTON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Haberler

Bakmadan Geçme

Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title