Haberler

Trump'a Dayton'da "beyaz ırkçılık" protestosu

ABD'de "beyaz ırkçılığa karşı adım atmamak"la suçlanan Başkan Donald Trump, 9 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının yaşandığı Ohio eyaletinin Dayton kentine yaptığı ziyarette protestolarla karşılandı.

Trump, eşi Melania Trump'la, hafta sonu 9 kişinin öldürüldüğü saldırının yaşandığı Dayton kentini ziyaret ederek, silahlı saldırının kurbanlarının aileleriyle görüştü.

Saldırıda yaralananların tedavi gördüğü hastaneye de giden ABD Başkanı Trump, gazetecilerin içeri alınmadığı ziyarette öldürülenlerin aileleriyle bir araya geldi.

Beyaz Saray Basın Sözcülüğü, Trump'ın ailelerle görüşmesinde, bu tür silahlı saldırıları engellemek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdiğini açıkladı.

Donald Trump'ın hastane ziyareti sürerken hastaneye yakın bir bölgede toplanan kalabalık gruplar, Trump'ı protesto etti. Ellerinde pankartlarla ABD Başkanı Trump'ı "beyaz ırkçılara karşı hiçbir şey yapmamak"la suçlayan göstericiler, Trump aleyhine sloganlar attı.

Dayton'ın ardından 22 kişinin öldürüldüğü bir başka silahlı saldırının yaşandığı Teksas'ın El Paso kentine geçecek olan Donald Trump'ın burada da protestolarla karşılanacağı öngörülüyor.

Biden'dan Trump'a sert çıkış

Öte yandan, Demokratların başkan aday adaylarından Joe Biden, Iowa'da yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Trump'ı hedef aldı.

Biden, Trump'ın kullandığı dilin ülkedeki beyaz ırkçılığın önünü açtığını savunarak, "Başkan'ın kullandığı dil ve şifre, bu ülkedeki beyaz ırkçılık ateşini körüklüyor." değerlendirmesini yaptı.

ABD'deki saldırılar

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentindeki bir alışveriş merkezinde hafta sonu düzenlenen silahlı saldırıda 22 kişi yaşamını yitirmiş, 26 kişi de yaralanmıştı.

Bu saldırıdan saatler sonra Ohio eyaletine bağlı Dayton kentinde bir barın yakınında düzenlenen silahlı saldırıda da 9 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD güvenlik birimleri tarafından yapılan incelemenin ardından, her iki saldırının da "beyaz ırkçılık" motifleri taşıdığı açıklanmış, Teksas saldırısı için "iç terör" değerlendirmesi yapılmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump da nefret ve beyaz ırkçılığın herkes tarafından kınanması gerektiğini belirtmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Ohio Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title